Kultfilm/Archívum

Ben-Hur

Ben-Hur

július 26, 2023 No Comments »

[Production Year:1959]: A jeruzsálemi Ben Hur, egy gazdag zsidó család fia, újra találkozik gyerekkori barátjával, a római légió parancsnokával, Messalával, aki szerint az új tanok, melyeket Krisztus hirdet, felforgathatják az... Tovább »

Elfújta a szél

Elfújta a szél

május 29, 2023 No Comments »

[Production Year:1939]: A film -és az alapjául szolgáló könyv- központi témája Scarlett O’Harának, egy déli ültetvényes lányának boldogulása az amerikai polgárháború, majd később a Dél megváltozott viszonyai közepette. A történet... Tovább »

Harcosok klubja

Harcosok klubja

április 20, 2023 No Comments »

Production Year [1999]: Jack terápiás csoportokba jár, mégsem kerül közelebb önmagához és embertársaihoz. Összebarátkozik Tylerrel, aki egy különös, titkos társaság megalapításával próbál úrrá lenni a világ káoszán. A Harcosok klubjának... Tovább »

Hetedik

Hetedik

április 18, 2023 No Comments »

Production Year [1995]: A történet helyszíne egy nagyváros vigasztalanul szürke betonrengetege, ahol egy elmebeteg sorozatgyilkos után nyomoz a rendőrség. A férfi a Bibliában megírt hét halálos bűn lajstromát követve szedi... Tovább »

Léon, a profi

Léon, a profi

április 17, 2023 No Comments »

Production Year [1994]: Leon, a magányos bérgyilkos New Yorkban él. A szomszédjában lakó családot egy rendőrségi akció során lemészárolják, csak a 12 éves Mathilda marad életben. Leon megszánja a lányt... Tovább »

Dühöngő bika

Dühöngő bika

április 12, 2023 No Comments »

Production Year [1980]: La Motta, aki a “Dühöngő Bika” ragadványnevet viseli, mert a veszteségekkel mit sem törődve harcol, magánletében nem könnyű ember. Miután első házassága tönkremegy, elveszi a csinos Vickyt,... Tovább »

A Vér Kötelez

A Vér Kötelez

január 22, 2023 No Comments »

Production Year [1993]: A majdnem három órás végig dinamikus lendületű mű a VHS korszak egyik legkelendőbb darabja lett és azóta is számos generáció ismeri, bizonyos elemeit még életfelfogásként használja is.... Tovább »

Volt egyszer egy Vadnyugat

Volt egyszer egy Vadnyugat

január 18, 2023 No Comments »

[Production Year: 1968]: Halott pisztolyhősök nevét viselő, harmonikán játszó férfi száll le a vonatról. Franket keresi, ám helyette csupán három pribék várja hátrahajtott kabáttal, félreérthetetlen szándékkal. Négy pisztolylövés dördül, mind... Tovább »

Halálsoron

Halálsoron

november 6, 2022 No Comments »

Production Year [1999]: A film az 1930-as években játszódik, és Paul, a Halálsoron dolgozó főfegyőr életét mutatja be. A főszereplő egy idősek otthonában emlékszik vissza a történtekre és meséli el... Tovább »

A legyek ura

A legyek ura

november 6, 2022 No Comments »

Production Year [1963]: A regény cselekménye egy lakatlan szigeten játszódik, ahova egy csapat angol kisfiú kerül egy repülőgépkatasztrófa túlélőiként. A gyerekek magukra vannak utalva, a szigeten nincsenek felnőttek, így fokozatosan... Tovább »

Schindler Listája

Schindler Listája

november 2, 2022 No Comments »

Production Year [1993]: Oskar Schindler a morvaországi Svitavyban született, amely akkoriban az Osztrák-Magyar Monarchia egyik tartománya volt. Ez a német katolikus származású férfi a II. világháború során közel 1200 zsidót... Tovább »

Óz, a csodák csodája

Óz, a csodák csodája

október 30, 2022 No Comments »

Production Year [1939]: Dorothyt egy forgószél Óz birodalmába repíti, ahol Glinda, a Jó Boszorkány adja tudtára, hogy elpusztította a Gonosz Keleti Boszorkányt. Dorothy a Jó Boszorkánytól megkapja a Gonosz Boszorkány... Tovább »

A Keresztapa

A Keresztapa

október 30, 2022 No Comments »

Production Year [1972]: A Mario Puzo 1969-ben megjelent regénye alapján készült film az amerikai mozgóképtörténet szempontjából a lehető legjobb időben támadta meg a mozivásznakat: Hollywood éppen egy új, friss és... Tovább »

Hair

Hair

október 30, 2022 No Comments »

Production Year [1979]: A film az 1960-as évek végén, a vietnámi háború idején játszódik. Claude Hooper Bukowski, a naiv oklahomai fiatal férfi megkapja behívóját a hadseregbe, ezért New Yorkba utazik.... Tovább »

Pillangó

Pillangó

október 27, 2022 No Comments »

Production Year [1973]: A Pillan­gó nem egyszerűen egy szökött fegyenc élettörténete, hanem a 20. század egyik legfontosabb regénye lett: az elpusztíthatatlan szabadságvágy és a minden akadályt legyőző akaraterő örök szimbólumát... Tovább »

A piszkos tizenkettő

A piszkos tizenkettő

október 26, 2022 No Comments »

[Production Year:1967]: Az amerikai hadsereg sokat tapasztalt katonája, Reisman őrnagy azt a feladatot kapja, hogy veszélyes bűnözőkből képezzen ki egy alakulatot, mely képes lesz végrehajtani minden idők egyik legnehezebb és... Tovább »

Ének az esőben

Ének az esőben

október 26, 2022 No Comments »

Production Year [1952]: A történet Hollywoodban játszódik 1927-ben. Az eddig csak némafilmeket gyártó Monumental Filmstúdió két legnagyobb sztárja Lina Lamont (Jean Hagen) és Don Lockwood (Gene Kelly), akik a bulvárújságok... Tovább »

A holló

A holló

október 26, 2022 No Comments »

Production Year [1994]: “Valamikor régen az emberek azt hitték, hogy ha valaki meghal, egy holló viszi át a lelkét a holtak birodalmába. De ha az emberrel még életében valami borzalmas... Tovább »

A máltai sólyom

A máltai sólyom

október 12, 2022 No Comments »

Production Year:[1939]: A történet középpontjában egy olyan műkincs áll, amelyért egyesek még gyilkolni is képesek. Az egyik oldalon Sam Spade, a kissé gyűrött, privát kopó, aki egészen sajátos etikai kódexszel... Tovább »

Légy jó mindhalálig

Légy jó mindhalálig

október 8, 2022 No Comments »

Production Year [1960]: A történet Nyilas Mihály, egy szegény debreceni kisdiák életének szörnyűségeit foglalja össze. Mihály családját egy nagy szerencsétlenség érte, melynek következménye képpen földönfutóvá váltak. Az apja ács lett... Tovább »

A Jó, a Rossz és a Csúf

A Jó, a Rossz és a Csúf

október 8, 2022 No Comments »

[Production Year: 1966]: A filmet Sergio Leone másik klasszikusa, a Volt egyszer egy Vadnyugat mellett nemcsak a spagettiwestern, hanem az egész western műfaj legnagyobbjának tartják, de az egyetemes filmtörténetben is... Tovább »

Ige (Ordet)

Ige (Ordet)

október 3, 2022 No Comments »

[Production Year:1955]: Mit jelent valójában az Ige? Miről szól valójában Carl Dreyer komor és nehéz mesterműve, amit egy lutheránus lelkész, Kaj Munk színműve alapján készített? A hitről, persze. Erről beszélnek... Tovább »

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı