Music-’80s / ‘3’

szeptember 20, 2022 No Comments »

Production Year:[1980]: Igaz, hogy világunk rohamléptekkel fejlődik és változik, viszont akadnak olyan dolgok, amelyek bár közel sem újkeletűek, mégsem merültek a feledés homályába. Nem véletlen, hogy manapság is hódítanak a retro zenék, a divatban is időről-időre visszaköszönnek a múlt századi stílusjegyek és az ételek közt is roppant népszerűek a tradicionális fogások. De mitől lesz mégis menő az, aminek elméletileg már idejétmúltnak kellene lennie? Legyünk őszinték: a mai zeneiparban egyáltalán nincs könnyű dolga annak, aki újat akar alkotni. Hisz már szinte mindent megzenésítettek és megénekeltek amit csak lehet, így a mostani előadóknak igencsak fel van adva a lecke.

Ilyenkor pedig gyakran felmerül az ötlet: kapjunk elő egy régi örökzöldet, akár a múlt század derekáról, poroljuk le, írjunk a dallamra egy jó szöveget, hangszereljük át a mai trendeknek megfelelően és már kész is a „mindent vivő sláger”. Olyannyira bevált recept ez manapság, hogy a leghíresebb előadók is élnek vele, hazai- és világviszonylatban egyaránt. Még olyan nagy nevű, kreatív zenészek és együttesek is dolgoznak fel régi dalokat, mint például Majka és Curtis, a Halott Pénz, Madonna, Ava Max vagy Dua Lipa.

Hogyha viszont megtudjuk egy slágerről, hogy valójában „nincs új a nap alatt”, hanem csak újraértelmeztek egy talán rég elfeledett dalt, akkor természetes, ha feléled bennünk a kíváncsiság, hogy vajon mi is lehetett az eredeti szerzemény. Egy-egy fiatal számára igen nagy meglepetést tud okozni, amikor a kedvenc zenéi hallgatása közben egyszer csak közlik vele a szülei vagy a nagyszülei, hogy ők ismerik ám ennek a dalnak az eredeti verzióját, az ő fiatalkorukban nagy sláger volt, mindenki erre bulizott…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration