Hair

október 30, 2022 No Comments »

Production Year [1979]: A film az 1960-as évek végén, a vietnámi háború idején játszódik. Claude Hooper Bukowski, a naiv oklahomai fiatal férfi megkapja behívóját a hadseregbe, ezért New Yorkba utazik. Bevonulása előtt szeretné végignézni a nagyváros nevezetességeit: a Central Parkban találkozik a hajléktalanként élő és pénzt kéregető George Bergerrel és annak hippi barátaival — a fekete LaFayette “Hud” Johnsonnal, Woof Dacshunddal és az egyik férfitól gyermeket váró (de az apa kilétét nem ismerő) Jeannie Ryannel. Claude megpillantja a parkban lovagló arisztokrata származású Sheila Franklint, akin azonnal megakad a tekintete. Bergerék felajánlják a fiúnak, hogy megmutatják neki New Yorkot.

A Hair a háborút ellenző fiatalok hosszú haját jelentette, ami a társadalmi igazságtalanságok ellen való lázadást jelképezte. A rendezett, normális életet a rövid hajat jelentette, ennek ellenkezője a társadalomból való “kizárást” vonta maga után. Milos Forman filmje erre a társadalmi ellentétre mutat rá, melyben rendszer és ellenkultúra, fiatal és öreg, elit és polgár harca jelenítődik meg.


Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration