Halálsoron

november 6, 2022 No Comments »

Production Year [1999]: A film az 1930-as években játszódik, és Paul, a Halálsoron dolgozó főfegyőr életét mutatja be. A főszereplő egy idősek otthonában emlékszik vissza a történtekre és meséli el azokat a természetfeletti eseményeket, amelyek John Coffey – egy gyilkossággal ártatlanul vádolt rab – érkezése után kezdődtek el. A filmet négy kategóriában – legjobb férfi mellékszereplő, legjobb film, legjobb hangkeverés és legjobb adaptált forgatókönyv – jelölték Oscar-díjra. Stephen Kinget George Stinney Jr. esete inspirálta, hogy megírja a Halálsoron című könyvét. George Stinney a legfiatalabb halálraítélt volt az Egyesült Államokban a 20. században, tizennégy éves volt, amikor 1944-ben kivégezték. Azzal vádolták, hogy megölt egy hét és egy tizenegy éves kislányt.

Alcolu városában, ahol George is lakott, a vasút egyik oldalán a fehérek, a másikon pedig a feketék laktak. A két kislány annyira belemélyedt a virágszedésbe, hogy véletlenül áttévedt a feketék lakta részre, majd George-tól és nővérétől kértek segítséget, hogy visszataláljanak. Több szemtanú elmesélte a történteket, mikor megtalálták a két kislány holttestét egy mély gödörben, és George-ot vádolták a gyilkossággal. A két lányt egy tompa vasdarabbal ütötték le, minden bizonnyal egy vasúti sínmaradvánnyal vagy egy kalapáccsal. Az ügyben az ítélet rövid időn belül megszületett, és minden bizonnyal annak is köze volt hozzá, hogy a két fehér rendőr, aki kihallgatta George-ot, azt hazudta, hogy a fiú bevallotta a tettét, pedig erről nem született írásos nyilatkozat.

A tárgyalás után George-t 81 napra börtönbe csukták a szülővárosától 80 km-re lévő börtönbe, közben a szülei egyáltalán nem látogathatták meg. Majd újabb kihallgatás következett, melynek értelmében 1944-ben egy kolumbiai börtön elektromos székén végezték ki. Hatvan évvel később azonban három jogász kutatásai alapján arra derült fény, hogy George-t minden bizonnyal ártatlanul ítélték halálra. A két lány meggyilkolásához ugyanis egy 19,07 kg-os tárgyat használtak, ezt pedig a 14 éves George nem tudta volna felemelni, és olyan erősen lecsapni vele, hogy a két lány meghaljon.


Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı