A Vér Kötelez

január 22, 2023 No Comments »

Production Year [1993]: A majdnem három órás végig dinamikus lendületű mű a VHS korszak egyik legkelendőbb darabja lett és azóta is számos generáció ismeri, bizonyos elemeit még életfelfogásként használja is. Fiatalok, utcakölykök, zenészek, képzőművészek is tiszteletüket és odaadásukat fejezték ki valamilyen módon a film iránt. A film meglehetősen gazdag érzelmi skálán közelíti meg a dolgokat. Sokkal inkább a Közép- és Dél-Amerikában, a megbecsülésért harcoló Chicano mozgalom hangját, az az mögött rejlő összetartozást, életformát, gondolkodást próbálja feltárni. A sokszor durva képsorok, a nyers, valósághű ábrázolás ellenére a filmet mégis átlengi egyfajta túlfűtött érzelem mely gyengédségre, megértésre törekszik. Többször hangsúlyozva a család összetartó erejét és fontosságát.

Akkoriban a szárnyaikat bontogató Ving Rhames, Benjamin Bratt vagy Billy Bob Thornton nem számítottak sztároknak, így Hackford igazi húzónevek nélkül forgatta le a majdnem háromórás, erőszakos jelenetekkel tarkított, Los Angeles szegény negyedeiben élő emberek és utcai bandák őszinte portréját. A filmet bemutatásakor enyhe érdeklődés övezte ám a videókorszaknak köszönhetően hamarosan kultuszfilmmé vált a világ számos országában.


Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı