A piszkos tizenkettő

október 26, 2022 No Comments »

[Production Year:1967]: Az amerikai hadsereg sokat tapasztalt katonája, Reisman őrnagy azt a feladatot kapja, hogy veszélyes bűnözőkből képezzen ki egy alakulatot, mely képes lesz végrehajtani minden idők egyik legnehezebb és leglehetetlenebb kommandós akcióját. A megszállt Franciaország területén, egy szigorúan őrzött kastélyban magas rangú náci tisztek pihenik ki a háború fáradalmait. A cél az ő elpusztításuk. Ezért tizenkét halálra ítélt katona szokatlan ajánlatot kap a hadseregtől: ha önként részt vesznek a kommandós akcióban és túlélik a bevetést, kegyelmet kapnak. Mindenki igent mond, s kezdetét veszi Reisman őrnagy és a piszkos tizenkettő küldetése.

1967-ben készült. Hollywood nem hazudtolta meg önmagát, a maga szája íze szerint formálta a történetet. A lélekábrázolás helyett az akcióra és a sztárokra (Lee Marvin, Charles Bronson, Donald Sutherland, Telly Savalas és mások) helyezte a hangsúlyt. A film ennek ellenére – vagy éppen ezért! – világszerte óriási sikert aratott, és példát mutatott. A világ különböző stúdióiban egyre másra indultak az újabb és újabb öngyilkos kommandók. A háborús film műfaján belül új alműfaj született.



Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı