Classic Movies III.

Macskák

Macskák

március 2, 2023 No Comments »

Production Year:[1964]: A gengszterek elől menekülő szélhámos Marc (Alain Delon) a Francia Riviérára vetődik, ahol rámosolyog a szerencse. Alkalmazásába veszi sofőrként, mindenesként egy előkelő örökösnő, Barbara (Lola Albright), akinek beköltözik... Tovább »

A sátán férge

A sátán férge

március 2, 2023 No Comments »

Production Year:[1965]: Idegtépő üldözés folyik a halálos vírust tartalmazó tartályok visszaszerzésére, amelyeket egy állami laboratóriumból lopott el egy veszélyes tudós, aki elhatározta, hogy most neki kell „Istent játszani”… / John... Tovább »

Genevieve

Genevieve

február 27, 2023 No Comments »

Production Year:[1953]: Alan McKim londoni ügyvéd és barátja, Ambrose Claverhouse egyazon szenvedélynek hódol: mindketten gyönyörű régi autót tartanak. Alané a Genevieve névre hallgat. Hétvégeken az öreg autók klubjának rendezvényein parádéznak,... Tovább »

A vád tanúja

A vád tanúja

február 27, 2023 No Comments »

Production Year:[1957]: Sir Wilfried Robarts, a híres ügyvéd hosszas betegeskedés után újra munkához lát. Elsőként Leonard Vole ügyét vállalja el. A férfit azzal vádolják, hogy megölte a barátnőjét. A per... Tovább »

Gyermeki várakozás

Gyermeki várakozás

február 10, 2023 No Comments »

Production Year:[1963]: John Cassavetes 1963-ban készült korai filmje nem igazán ismert, s először látható Magyarországon. Megható, lírai történet, ugyanakkor dokumentum egy gyermekintézetről, mely sérült gyerekekkel foglalkozik a hatvanas évek Amerikájában.... Tovább »

A vörös Pimpernel

A vörös Pimpernel

február 10, 2023 No Comments »

Production Year: [1934]: Sir Percy Blakeny kettős életet él: híres hírhedett “Vörös Pimpernel”-ként francia arisztokratákat ment meg a vérpadtól a nagy francia forradalom terrorja idején. Tevékenységéről csak néhányan, köztük Armand... Tovább »

Az árnyéklovas

Az árnyéklovas

február 10, 2023 No Comments »

Production Year:[1980]: Ez a Kuroszava-alkotás a jól ismert hasonmás-effektusra épül: a XVI. századi Japánban a hadurak háborúi közepette egyikük életét veszti, végakarata szerint azonban halálát 3 évig titokban kell tartani... Tovább »

Dodeskaden

Dodeskaden

február 10, 2023 No Comments »

Production Year:[1970]: A Dodeskaden Akira Kuroszava 1970-ben készült drámája, melyet egy évvel később, a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában Oscar-díjra jelöltek. Az alkotásban egy tokiói nyomortelep lakóinak életét követhetjük nyomon.... Tovább »

Az ünnepek után

Az ünnepek után

január 1, 2023 No Comments »

Production Year: [1940]: A történet Szenteste kezdődik, mikor Melton, Chadwick és O’Brien, a három gazdag, de magányos cégvezető úgy érzi, hálával tartozik annak az egymást nem ismerő fiatal nőnek és... Tovább »

Éjjeli menedékhely

Éjjeli menedékhely

november 26, 2022 No Comments »

Production Year:[1957]: Kurosawa japán környezetbe helyezi Gorkij ismert darabját. A kapzsi háziurat – saját felesége, Osugi felbújtására – itt is megöli Sutekichi, a tolvaj, aki ugyan Osugi szeretője, de annak... Tovább »

Véres trón

Véres trón

november 26, 2022 No Comments »

Production Year:[1957]: A fehér, halálarcú nő guggol a kopár, véres falú szobában, és várja, hogy férje visszatérjen – ölni ment. Háza vendégét, urát és parancsolóját. Szinte fülsértő fuvolák harsannak fel,... Tovább »

A hét szamuráj

A hét szamuráj

november 26, 2022 No Comments »

Production Year:[1954]: Egy ismétlődő rablótámadásoknak kitett falu gazdátlan szamurájokat (roninokat) fogad fel, hogy azok, mint a harc művészei, megvédjék a termésüket. Ez végül nem kis áldozat árán és a falusiak... Tovább »

Heidi

Heidi

november 17, 2022 No Comments »

Production Year:[1937]: Az árva csöppséget, Heidit, nagynénje neveli és városról-városra jár, ahol éppen munkát talál. Egy alkalommal nagyszerű állásajánlatot kap, ahova már nem viheti magával a kislányt, ezért a nagyapjához... Tovább »

A felszarvazott

A felszarvazott

november 16, 2022 No Comments »

Production Year:[1964]: A jól menő és sikeres férj miközben ő maga is félrelép, egyre jobban fél attól, hogy gyönyörű felesége megcsalja… / Claudia Cardinale a Goha című filmben debütált 1958-ban,... Tovább »

Úri becsületszó

Úri becsületszó

november 10, 2022 No Comments »

Production Year:[1947]: A 3 Oscar-díjat (köztük a legjobb film díját) elnyert klasszikus témája és története ugyanolyan aktuális ma, mint születése évében! Gregory Peck egy újságírót alakít, aki egy magazin felkérésére... Tovább »

Egy katona meg egy fél

Egy katona meg egy fél

szeptember 7, 2022 No Comments »

Production Year:[1960]: Nicola még gyerekkorában került ki Amerikába. Felnőttként, két gyerekkel és a feleségével visszatér Olaszországba, hogy megcsinálja élete üzletét. Arról viszont megfeledkezett, hogy olasz állampolgárként köteles bevonulni katonának… (Megjegyzés)... Tovább »

A kétéltű ember

A kétéltű ember

szeptember 7, 2022 No Comments »

Production Year:[1962]: A kis tengerparti városkában pletykák keringenek egy “tengeri ördögről”, amely sem nem hal, sem nem ember. Az emberek vérszomjasnak tartották és rettegtek tőle. A gazdag igazgyöngy-kereskedő, Zurita nem... Tovább »

A pap vége

A pap vége

szeptember 1, 2022 No Comments »

Production Year:[1969]: Evald Schorm (egy későbbi belső emigráns) és Jozef Skvorecky (akinek aztán Párizsból Kanadába vitt az útja) filmje, A pap vége éppúgy filmes és író találkozásából született, mint a... Tovább »

AZ ÖRÖK ZSIDÓ

AZ ÖRÖK ZSIDÓ

augusztus 28, 2022 No Comments »

Production Year: [1940]: Az örök zsidó (eredeti cím: Der ewige Jude) antiszemita nemzetiszocialista propagandafilm, egyenesen „a náci idők legagresszívabb antiszemita propagandafilmje”[1] A film a második világháború második évében, 1940 novemberének... Tovább »

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı