Dodeskaden

február 10, 2023 No Comments »

men-retroProduction Year:[1970]: A Dodeskaden Akira Kuroszava 1970-ben készült drámája, melyet egy évvel később, a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában Oscar-díjra jelöltek. Az alkotásban egy tokiói nyomortelep lakóinak életét követhetjük nyomon. A különös alakok között éppúgy vannak gyerekek, mint felnőttek. Az iszákosok, fogyatékosok, munkanélküliek és alkalmi munkákból élők világának szereplőit szinte más már nem is tartja életben, mint álmaik és vágyaik. A kilátástalanságból nem találnak kiutat és számukra a remény halványan pislákoló fénye is kihunyni látszik… / Kuroszava Akira Japán talán legismertebb filmrendezője. Nagy hatással volt rendezők több generációjára világszerte.

Legelső filmjét 1941-ben készítette, legutolsó műve halála után, 1999-ben jelent meg. Kevés olyan filmkészítőt ismerünk, akinek pályafutása ilyen hosszú és munkássága ilyen közkedvelt lett volna. Nyolcadik gyermekként született egy tokiói családban. Apja tornatanár volt, aki kedvelte a nyugati kultúrát, különösen a sportot és a filmeket. Az általános iskolában egy tanára bátorította, hogy rajzoljon és fessen. 1936-ban a Nikkatsu filmstúdióhoz került, ahol rendezést is tanult, miközben ott asszisztenseként dolgozott, forgatókönyveket írt, és a vágással ismerkedett. Korai filmjei a háborús japán propagandájaként értékelhetőek, nacionalista témákkal foglalkoznak. Egy sztrájkban vállalt szervező szerepe miatt elbocsátották. Ekkor két társával közös céget alapított.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı