Heidi

november 17, 2022 No Comments »

men-retroProduction Year:[1937]: Az árva csöppséget, Heidit, nagynénje neveli és városról-városra jár, ahol éppen munkát talál. Egy alkalommal nagyszerű állásajánlatot kap, ahova már nem viheti magával a kislányt, ezért a nagyapjához kerül a hegyekbe. Egy nap újra megjelenik nagynénje és az életvidám, boldog Heidit magával viszi játszópajtásnak egy gazdag beteg gyerek mellé… A kis Heidi-t Shirley Temple alakítja ebben a korabeli alkotásban. Minden idők talán leghíresebb gyerekszínésze, a kis Shirley alig hogy járni tudott, már a tánclépéseket gyakorolta. Felfedezője, Charles Lamont is a táncstúdióban lelt rá, noha a kislány épp elbújt a zongora mögé.

Amerika számára a ragyogó Hollywood és benne a kis szöszke jelentette a reményt és a boldogságot, még maga Roosevelt elnök is úgy nyilatkozott, hogy “ameddig Amerikának ott van Shirley Temple, minden rendben lesz”. Az álomgyár hercegnőjévé avanzsáló, s 1935-ben speciális, miniatűr Oscar-díjjal kitüntetett Shirley összesen 30 filmet forgatott, ebből 16 alkotásban félárva volt. A filmesek ugyanis úgy gondolták, hogy ezzel még inkább meg tudják nyerni a közönség szimpátiáját. A filmmogulok még attól sem riadtak vissza, hogy fiatalítsanak az amúgy sem túl koros kislányon, így még tovább tarthatott a gyerekkor. Shirley csak 12, valójában 13 évesen “vallotta be” igazi korát.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..


Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration