Hófehérke és a 7 törpe

május 13, 2023 No Comments »

Production Year:[1937]: A rövidfilmek területén aratott sikerei után 1934 őszén pattant ki egy egész estés rajzfilm ötlete Walt Disney fejéből. Hollywood-szerte őrültnek tartották, a filmet „Disney bolondságaként” emlegették, még felesége és bátyja is le akarták beszélni, de ő hajthatatlannak bizonyult. A tervezett negyedmillió dolláros költségvetés – egy rövidfilm tízszerese – hamar megtriplázódott, aztán meghatszorozódott. Ennek előteremtéséhez a sikerben rendületlenül bízó Disney szó szerint mindent kockáztatott, végül még a házára is jelzáloghitelt vett fel.

A karakterek megrajzolásakor élő színészekkel felvett jeleneteket is tanulmányoztak, a munka során egy új kamerarendszert fejlesztettek ki, amely térbeli hatást eredményezett. A kísérőzenét – a filmtörténetben először – külön hanglemezen is kiadták, s ez is hatalmas siker lett, a dalokat azóta számtalanszor feldolgozták. Az érzelmes és szórakoztató történet elsöprő sikert aratott, a hírességek felállva tapsoltak, a Time magazin következő számának címlapján Disney és a hét törpe volt látható.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı