Imádkozz a halálodért!

szeptember 24, 2022 No Comments »

[Production Year: 1968]: Sartana a spagettiwesternek egyik ikonikus alakja. Gianfranco Parolini westernjében debütált. Giuliano Carnimeo rendező további négy folytatást készített a karakter főszereplésével. Szóval a jó kiállású Sartana igen jellegzetes figura – fekete, elegáns öltözettel, egy speciális mini-pisztollyal és egy zenélő zsebórával, ami egyrészt jelzi fenyegető jelenlétét, illetve még a harcban is segítségére van. Más szempontból is tipikus spagetti-hős Sartana – nem sok információ derül ki róla, motivációja sokáig rejtve marad, nem lehet egyértelműen jónak vagy rossznak. Gianfranco Parolini nem bonyolítja túl a cselekményt, egy láda arany a tét, amiért a városi hatalmasságok, és egy rakás bandita halomra lövi egymást, Sartana pedig ügyesen, és jó taktikai érzékkel cselez a szembeálló felek között.

Már az első negyed óra egy rakás hullát eredményez, FPS-nézettel, golyószórós mészárlással, de Sartana jól veszi az akadályokat. Három keményebb ellenfele is akad hősünknek, Lasky, a mexikói Jose Manuel Mendoza, és Morgan. A díszes hármast alakító színészeket számtalan más spagettiwesternben is feltűnnek, Kinski jelenléte pedig külön öröm. A láda aranyért folytatott harcban az emberek hullanak, mint a jegyek, Sartana pedig agyafúrtan, higgadt magabiztossággal szép sorjában végez ellenfeleivel. Egyértelmű, hogy ebben a filmben az akción és a lövöldözéseken van a hangsúly, mindenféle történelmi/társadalmi ábrázolást nélkülözve. Ettől függetlenül, a jól eltalált karakterek okán mégis emlékezetes marad a film, sőt a spagettiwesternek kedvelői számára egyenesen klasszikus.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı