Winnetou és a félvér Apanatschi

október 25, 2023 No Comments »

[Production Year: 1966]: Apanachi, a fehér férfi és indián asszony házasságából született leány örökségét – egy aranybányát – gengszterek akarják megkaparintani, és ezért a leány életére törnek. Winnetou és barátja, Old Shatterhand segítségére siet. Az igéző szépségű leány lángra gyújtja Winnetou szívét… / Winnetou Karl May számos regényében szereplő amerikai indián hős. Nevének jelentése Égő Víz. Karl May történeteiben az egyes szám első személyben mesélő Old Shatterhand találkozik Winnetouval, és a kezdetben drámai események után igaz barátságot kötnek. Számos összetűzésben vesznek részt, tanúbizonyságot téve nagyszerű harcmodorukról és embertársaik iránti könyörületességükről. Winnetou karaktere a „nemes vadember” idea megtestesítője, ami az írásakor népszerű romantikus nézete volt.

Winnetou, akinek egy fehér ember, Kleki Petra volt a nevelője, az apacsok meszkaleró[1] törzsének a főnökévé válik, miután édesapját, Incsu-Csunnát és húgát, Nso-Csi-t megöli egy Santer nevű fehér bőrű bandita. Winnetou Ilcsi nevű fekete lován lovagol, és az apjától örökölt Ezüstpuska nevű fegyverét használja. Old Shatterhand, miután az apacs törzsfőnök vértestvére lesz, Hatátitla nevű lován lovagol, és a nagy kaliberű golyók befogadására alkalmas Medveölőt, és a híres Henry-féle karabélyt használja. Az eredeti sorozatban May nem említi Villám nevét, más művekből viszont ismeretes. Old Shatterhand és Winnetou mellett sok híres westmanről esik szó a történetben, többek között Old Shatterhand tanítómesteréről, Sam Hawkinsról, és annak két hűséges barátjáról, Dick Stone-ról és Will Parkerről, továbbá Old Firehandról, Old Deathról, Sam Sans-earről és Phil Walkerről. A sorozat utolsó kötetében Winnetout lelövik az ogellallák, Santer pedig elnyeri méltó büntetését.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı