Film+ | Dráma

Twist Olivér

Twist Olivér

március 20, 2023 No Comments »

Production Year: [1948]: A Twist Olivérben Dickens a bűnözőkről és erkölcstelen életükről egyáltalán nem festett romantikus képet. Épp ellenkezőleg: azáltal, hogy lerántotta a leplet a korabeli London árva gyermekeinek nagyon... Tovább »

Magányos vadász a szív

Magányos vadász a szív

március 17, 2023 No Comments »

Production Year:[1968]: Egy amerikai kisvárosban, valahol a déli államokban járunk. Ott él egyedül a siketnéma férfi, John Singer, aki csak arra vár, hogy végre kihozhassa a bolondokházából egyetlen barátját, a... Tovább »

Philadelphiai történet

Philadelphiai történet

február 25, 2023 No Comments »

Production Year:[1940]: Az iróniával átszőtt történet az amerikai pénzarisztokrácia birodalmába kalauzolja el a nézőket. A felső tízezer köreihez tartozó család elkényeztetett lánya a napilapok és a bulvársajtó állandó botrányhősnője. Viharos... Tovább »

Valaki odafönt

Valaki odafönt

február 20, 2023 No Comments »

Production Year:[1956]: Rocky Graziano (Paul Newman) New York nyomornegyedében nő fel, és rövid bűnözői karrier után hamar a börtönben köt ki. Szabadulása után besorozzák a hadseregbe, de nyughatatlan természete miatt... Tovább »

Végzetes rágalom

Végzetes rágalom

február 6, 2023 No Comments »

Production Year:[1961]: Keletkezésének idejéhez képest merész témájú, provokatív film, amelyben egy bosszúra éhes diáklány azt a pletykát terjeszti el tanárairól (Audrey Hepburn és Shirley MacLaine) hogy leszbikusak… / Karen Wright... Tovább »

Rómeó és Júlia

Rómeó és Júlia

január 21, 2023 No Comments »

Production Year:[1936]: Két veronai család, a Montague-k és a Capuletek között régóta háborúskodás dúl. Az ifjú Montague-sarj, Rómeó – barátai kíséretében – ellátogat Capuleték egyik estélyére, ahol megpillantja a család... Tovább »

Pál Adrienn

Pál Adrienn

január 18, 2023 No Comments »

Production Year:[2010]: Piroska az elfekvőn dolgozik, munkanapjai a halál körül forognak. A túlsúlyos ápolónő megszokássá vált érzéketlensége a magánéletét is meghatározza. Monoton életében a sütemények jelentik az egyetlen örömet. Egy... Tovább »

Ne bántsátok a feketerigót!

Ne bántsátok a feketerigót!

november 1, 2022 No Comments »

Production Year:[1962]: Az 1930-as években Alabama állam a rasszizmus melegágya volt. Amikor az egyik alabamai kisvárosban megerőszakolnak egy fiatal fehér nőt, szinte mindenki azt feltételezi, hogy csakis egy fekete tehette.... Tovább »

Walewska grófnő

Walewska grófnő

október 31, 2022 No Comments »

Production Year:[1937]: Bonaparte Napóleon életének legismertebb nőalakjai első, illetve második felesége voltak. Jozefina francia császárnéval 1796-ban házasodtak össze, majd 1810-ben mondták ki válásukat. Ezután Mária Lujza francia császárné kezét kérte... Tovább »

Életünk legszebb évei

Életünk legszebb évei

október 29, 2022 No Comments »

Production Year:[1946]: A háború utáni amerikai filmművészet egyik legdöbbenetesebb alkotása, amely lélektanilag rendkívül árnyalt kórképet ad a kortárs Amerikáról. Hőse három leszerelt katona, akik a háborúban eltöltött időszakot tartják életük... Tovább »

Ítélet Nürnbergben

Ítélet Nürnbergben

október 18, 2022 No Comments »

Production Year:[1961]: A második világháború befejezése után megkezdődött a német háborús bűnösök felelősségre vonása. A megszállt Németországban, Nürnberg városában több per is zajlik. Ezek egyikében négy német bíró áll amerikai... Tovább »

Késői találkozás

Késői találkozás

október 14, 2022 No Comments »

Production Year:[1945]: Laura, egy kisvárosi mérnök felesége minden csütörtökön Milfordba jár bevásárolni, ahol egy hétre beszerzi a négytagú család szükségleteit. Egyik alkalommal megismerkedik Alec-kel, a churley-i körorvossal, aki csütörtökönként a... Tovább »

Az élet küszöbén

Az élet küszöbén

október 12, 2022 No Comments »

Production Year:[1958]: A cselekmény középpontjában három nő áll. Két napot, negyvennyolc órányi kritikus időszakot élnek át egy szülőszobában. A kamaradráma világának hangulatát már az első beállítás megteremti, amikor nyílik az... Tovább »

Magányos vadász a szív

Magányos vadász a szív

október 12, 2022 No Comments »

Production Year:[1968]: A film egy amerikai kisvárosban, valahol a déli államokban játszódik. Ott él egyedül a süketnéma férfi, John Singer, aki csak arra vár, hogy végre kihozhassa a bolondokházából egyetlen... Tovább »

Jeanne d’Arc pere

Jeanne d’Arc pere

október 8, 2022 No Comments »

Production Year: [1962]: 1431. február 21-én megkezdődött Jeanne d’Arc, az „orléans-i szűz” nyilvános pere. A százéves háború menetét megfordító fiatal leány az angolok kezére került, és az inkvizíció máglyahalálra ítélte.... Tovább »

Szép remények

Szép remények

október 5, 2022 No Comments »

Production Year:[1946]: Charles Dickens (1812-1870) az angol irodalom talán legtöbbet megfilmesített klasszikusa. David Lean két regényét is filmre vitte a háború után. A közkedvelt Twist Olivernél (1947) is jobban sikerült... Tovább »

Legyetek jók, ha tudtok

Legyetek jók, ha tudtok

október 4, 2022 No Comments »

[Production Year:1983]: Legyetek jók, ha tudtok! Az eredeti cím másik értelmezésére Fülöp atya utal a filmben: Maradjatok jók – ha tudtok. Utalás a gyermeki romlatlanságra. A Néri Szent Fülöp életét... Tovább »

Szkafander és pillangó

Szkafander és pillangó

október 2, 2022 No Comments »

[Production Year:2007]: Jean-Dominique Bauby a francia Elle magazin főszerkesztője volt. Negyvenhárom éves korában, 1995 decemberében agyvérzést kapott, és kómába esett. Húsz nap múlva tért magához, ám teljesen lebénult. Egyedül a... Tovább »

Áldozathozatal

Áldozathozatal

szeptember 10, 2022 No Comments »

Production Year:[1986]: Az ember egyetlen lehetősége a mai világban, az elvesztett hit újrafelfedezése. Meg lehet, vissza lehet szerezni valamit, ami már alig van jelen a mindennapjainkban, ami nélkül kiszolgáltatottak és... Tovább »

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı