Pál Adrienn

január 18, 2023 No Comments »

men-retroProduction Year:[2010]: Piroska az elfekvőn dolgozik, munkanapjai a halál körül forognak. A túlsúlyos ápolónő megszokássá vált érzéketlensége a magánéletét is meghatározza. Monoton életében a sütemények jelentik az egyetlen örömet. Egy nap új beteg kerül az osztályra. Az idős nőt pontosan úgy hívják, mint Piroska rég elveszett gyerekkori barátját. A feltörő emlékek rést ütnek az általános közönyén. Megpróbálja felkutatni Pál Adriennt, de az egykori tanárok és osztálytársak mind másképp emlékeznek… / Kocsis Ágnes a magyar egészségügy bizarr atmoszférájából földöntúli purgatóriumot varázsol. Hősnője a halottak között bolyongva maga sem él igazán. Steril, neonfényes világában csak a szívmonitorok pittyegnek.

Innen indul Pál Adrienn keresésére, de az eltűnt idő nyomában járva Piroska rádöbben, valójában saját magát szeretné megtalálni. A film aprólékosan kidolgozott minimalizmusa számos réteget egyesít magában. A hétköznapi párbeszédek, az érzelemmentes reakciók mögött az elvesztett identitás és az elidegenedés tragédiái lüktetnek. A test központi szerepe és a párkapcsolat kongó üressége ugyanolyan fontos témák, mint az emlékezet csalóka illúziói.

A sorra látogatott emberek szubjektív elbeszélései egy olyan kirakós darabjai, amiből nem az áll össze, amire elsőre számítunk. A Pál Adrienn ráérősen, komótosan építkezik. A szimbolikussá emelt helyszínek és karakterek valahol a képzelet és a valóság között lebegnek. A statikus, modellszerűen felépített jelenetek a külső-belső kutatás, a lassú öntudatra ébredés stációit ragadják meg.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı