A miniszter barátja

február 5, 2023 No Comments »

men-retroProduction Year: [1939]: Az állástalan vegyészmérnök csak egy drogériában tud elhelyezkedni eladóként. Ám fordul a kocka, amikor kölcsönfrakkot ölt, és véletlenül a miniszter mellé kerül egy fotózáson… / Főbb szerepben: Páger Antal / Akik a Kádár-korszakban nőttek fel, nekik ismerősen csenghet a Kemény kalap és krumpliorr vagy a Kőszívű ember fiai sztárjának neve. A Kossuth-díjas színész 1899-ben, Makón látta meg a napvilágot iparoscsalád gyermekeként. Szülei dolgosan nevelték őt, apja, Páger Sándor csizmadiaként, édesanyja, Czimbrik Rozália pedig jegyszedőként keresték a kenyerüket.

Az akkor még gyermeki éveiben járó Págernek hét testvére volt, de sajnos négy testvérét korán elragadta a halál. A kis Antal édesanyja a makói Hollósy Kornélia színháznál dolgozott, ahova sokat vitte magával fiát, így egész hamar rabul ejtették őt a művészetek. Noha itt találkozott először a színházzal, de ekkor még egészen más dolgok foglalkoztatták: rajongott a festészet és a zene iránt, aminek az apja korántsem örült. Páger Sándor tűzzel-vassal küzdött érte – még a saját fiával is szembe szállt -, hogy az legyen Antalból, amit ő akar. A színész apja, ugyanis jogi pályára szánta, és nem tartotta jó kereseti lehetőségnek a művészeteket.

Miközben tanult, valamiből fenn kellett tartania magát, ezért hamarosan visszakacsintott rá a művészvilág: amatőr színtársulatoknál kezdett el dolgozni. Egyik ilyen alkalommal tűnt fel Páger tehetsége a székesfehérvári színház titkárjának, aki rögtön felajánlotta neki, hogy dolgozzon Fehérváron, a döntés pedig Páger egész életét megváltoztatta. 1931-ben a szegény családból származó fiút Budapestre hívták, ahol hamarosan már sztárnak számított.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı