Tarzan és a sellők

április 2, 2023 No Comments »

men-retroProduction Year:[1948]: Tarzan halászat közben egy gyönyörű sellőt fog ki. A szépséges Mara Aquataniából szökött meg, mert nem akar hozzámenni a rossz hírű Baluhoz. Ám Balu és emberei a lány nyomába erednek, elfogják és visszaviszik Taboo szigetére. Tarzan azonban nem hagyja annyiban a dolgot, utánuk oson és bebizonyítja a helybelieknek, hogy Balu csaló. Mara pedig végre feleségül mehet ahhoz a fiúhoz, akit mindig is szeretett… / A Tarzan filmeket három korszakra oszthatjuk. Az első korszak 1918-tól kezdődően a némafilm időszaka volt, a második 1932-től már a hangosfilm és főleg a Weismüller féle filmek sikere, míg a harmadik nagyjából az ötvenes évek közepétől kezdődően a színes filmek sora. Ha a filmek sikerét és ismertségét nézzük, kétségkívül a Johnny Weismüllerrel készített filmek viszik a prímet.

Bár a történetek meglehetősen eltérnek az eredeti regényektől, az általa megjelenített Tarzan jelentős hatást gyakorolt az egész Föld mozinézői számára. Az utána következő filmek és színészek már kevésbé elismertek, és a technikai fejlődés mintha magával hozta volna az akciódús cselekmények csökkenését, a látványos állatok, és bennszülöttek elleni küzdelmeknek már nyoma sincs a későbbi filmekben.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı