Tarzan és az ördögi nő

április 3, 2023 No Comments »

men-retroProduction Year:[1953]: Tarzannak ezúttal egy elbűvülően szép, ám annál veszedelmesebb ellenséggel kell megküzdenie. Lyra, az “elefántcsont királynő” egy orvvadászokból álló banda vezetője, akik egy napon azzal a hírrel térnek vissza a kegyetlen szafariról, hogy egy hatalmas, addig érintetlen elefáncsont-lelőhelyre bukkantak. Lyra tudja, hogy Tarzan egyetlen kiáltással maga köré tudja gyűjteni az állatokat, ezért megpróbálja rávenni a férfit, hogy segítsen elfogni a gyanútlan elefántokat. Tarzan nem enged a csábításnak, ezért a fehér asszony rabul ejti… Tarzan egyike a legtöbbet megfilmesített kitalált személyeknek. A legtöbb filmnek nem volt irodalmi előzménye, és sokszor el is tértek az eredeti regényektől, különösen a némafilm korszak után.

Sok filmben Tarzannak gondot okoz a beszéd, és az erdőben él, ellentétben a regényekkel, ahol megtalálása után Angliában vagy afrikai birtokain él, és csak akkor tér vissza a dzsungelbe, ha a szükség rákényszeríti vagy a kedve úgy tartja. Tarzan egy képzeletbeli személy neve, melyet Edgar Rice Burroughs amerikai író talált ki és publikált először 1912-ben, majd használt fel számos regényében. Ez a személy függetlenedett az író műveitől, azóta számos más írót is megihletett, film, rajzfilm, képregény és egyéb feldolgozásokat is megért. Tarzan egy angol főnemes, Lord Greystoke fia, akit -szülei halála után- az afrikai dzsungelben élő emberszabású majmok nevelnek fel, így erejét és érzékszerveit tekintve felnőtt korára szinte természetfelettinek nevezhető képességekre tesz szert.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı