Tarzan, a majomember

október 2, 2022 No Comments »

men-retroProduction Year:[1932]: Tarzan egyértelműen megunhatatlan, 1912-es kitalálása óta nem múlik el évtized, hogy ne kapjunk legalább egy olyan filmet amely vele foglalkozik. Az első regény megjelenése után 6 évvel már kapott egy egész estés film feldolgozást, ám a kultikus státuszt mégis az egy akkori országunk határain belül született úszó révén nyerte el… Jane Parker Afrikába utazik ahol apja és egy Holt nevű vadász társaságában az elefántok ősi temetkezési helyét próbálják meg felkutatni az elátkozott Múcsia fennsíkon. A vérengző oroszlánok, vízilovak és törpenövésű kannibál törzsektől csak a dzsungel királya és a majmok ura, Tarzan tudja megmenteni őket, aki első látásra beleszeretett Janebe… Ami elsőnek szembe ötlik a Tarzan nézése közben az embernek, az az, hogy mennyire öreg ez a film.

Az első húsz percben szinte egymást érik a háttérvetítéses jelenetek,amit akkori afrikai dokumentumfilmekből vágtak ki, illetve egy ’31-es film megmaradt felvételeit hasznosították újra. A majmok Csita kivételével, mind jelmezes emberek, az elefántok pedig, mind betanított indiai ormányosok, hatalmas ragasztott fülekkel. Persze még 80 évvel ezelőtt, ez sokkal egzotikusabbnak nézett ki, hiszen akkoriban vagy állatkertben vagy cirkuszban a háromlábú ember mellett láthattál oroszlánt, nem úgy mint manapság.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı