Aloha From Hawaii 1973 (Concert)

szeptember 10, 2022 No Comments »

elvis-pProduction Year:[1935-1977]: Elvis Aaron Presley amerikai énekes, zenész és színész. Mint kulturális ikon, Elvis, a Rock ‘n’ Roll királya, vagy a Király néven is ismerik. Gyakorlatilag a világ leghíresebb könnyűzenei énekese mind a mai napig. Elvis Presley a Mississippi állambeli Tupelóban született 1935. január 8-án, Gladys Love Smith és Vernon Elvis Presley gyermekeként. Ikertesvére, Jessie Garon halva született. 1948-ban Memphisbe költöztek. Elvist gyerekkorában sokat csúfolták érdekes hajviselete miatt, melyet már akkor “belőve” hordott. 11. születésnapjára kapta első gitárját édesanyjától. Első lemeze 1956-ban jelent meg, mellyel azonnal elsöprő sikert aratott. Az embereknek rendkívül tetszett Elvis zenéje, mellyel egy új műfajt teremtett: a Rock and Rollt. Anyja 1958-ban hunyt el szívbetegségben.

Ugyanebben az évben Elvist behívták katonának a németországi Wiesbadenbe, itt megismerkedett az ezredes lányával, a nála tíz évvel fiatalabb Priscilla Ann Beaulieu-val. A lemezkiadónak persze volt elég anyaga ahhoz, hogy fennmaradjon az érdeklődés Elvis iránt. 1960-ban leszerelt. Priscillának 6 évig udvarolt, mígnem 1967-ben feleségül nem vette. Az esküvő után kilenc hónappal megszületett egyetlen lánya, Lisa Marie. Elvis és Priscilla 1973-ban elváltak. Elvis ezután a serkentőkre szokott rá, amelyet még katonakorában adtak neki és többi társának, hogy éberek maradjanak. Ezenkívül elhízott, rikító kosztümökbe öltözködött, lassan teljesen tönkrement. Nem tett jót neki az sem, hogy menyasszonya, a szépségkirálynő Linda Thompson 1976-ban elhagyta. Linda után pár hónapig Ginger Aldennel élt együtt. Elvis jó barátja volt Johnny Cash 11 Grammy-díjas híres zenész. Elvis 1977. augusztus 16-án szívroham következtében hunyt el, a mentősök már nem tudták megmenteni az életét.

Milliók zarándokoltak el temetésére Memphisbe, amelyen Jimmy Carter elnök is beszédet mondott. Az USA államaiban félárbocra eresztették a lobogókat. Életével kapcsolatban is legendák tucatjai merültek fel, ugyanúgy a halálával is. Sokan erőteljesen hisznek abban, hogy valójában nem halt meg, csak megrendezte a halálát és elmenekült, így valahol ma is él visszavonultan. Úgy indokolják mindezt, hogy belefáradt a munkájába, problémáiba és az iránta érzett fanatikus rajongásba. Léteznek még olyan abszurd állítások miszerint földönkívüli rablás áldozata lett és ma a földönkívüliek kezében van. Elvis 1957-ben az Ed Sullivan-showban elénekelte a Peace in the valley című számot, aminek a bevételét az 1956-os magyar szabadságharc károsultjainak ajánlotta fel.

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration