Tarzan, a majomember 1918

október 1, 2022 No Comments »

acta_2014_logo2Production Year: [1918]: Tarzan első megjelenése filmvásznon… Rengeteg képregény-feldolgozása született a regénynek. Időrendben az első Hal Foster változata, amely a Tarzan képsor nyitó története volt a kilencszázhuszas évek végén. Az első képregényfüzetbe készül verzió Gaylord DuBois író és Russ Manning rajzoló munkája a Gold Key Comics Tarzan sorozatának 155-ik 1966. szeptemberi számában (újraközölve a 178-as számban 1969 októberében). A DC Comics a Tarzan 207-210-ig számaiban dolgozta fel 1972 áprilisa és júliusa között.

A Marvel Comics adaptációja a Marvel Comics Super Special [Tarzan] #29-ben jelent meg még ebben az évtizedben (később kétrészes minisorozatként is leközölték: Tarzan of the Apes 1984 július-augusztus). A legigényesebb feldolgozás Burne Hogarth munkája 1972-ben és a regény első felét tartalmazza. A Dynamite Entertainment a Lord of the Jungle első hat számában jelentette meg az eddigi legfrissebb változatot. Készült egy magyar képregény feldolgozás is, mely az Állatvilág című folyóiratban jelent meg 1980-ban és Zorád Ernő munkája.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı