Egy angyal a Földön

szeptember 3, 2022 No Comments »

men-retroProduction Year:[1959]: Az Angel Star Line légiutaskísérője reménytelenül szerelmes a híres autóversenyzőbe, Pierre Chaillot-ba. A versenyző szakmai vagy üzleti okokból rendszeresen repül, és gyakran utazik az Angel Star Line-nal. Számára azonban a lány csak egy arc a sok közül, ezért szinte rá sem néz. Pierre feleségül akarja venni a gyönyörű Augusta von Münchenberg hercegnőt, akit eljegyzett. De közvetlenül az esküvő napján a menyasszony megszökik egy híres operaénekessel. Az elárult Pierre le van törve, és legjobb barátjával, Michellel berúg egy szállodában. Kétségbeesetten öngyilkos akar lenni, ezért búcsúlevelet ír.

Amikor azonban öngyilkosságra készülve előveszi revolverét a fiókból, hirtelen az őrangyala – a stewardess alakjában – jelenik meg előtte a szobájában.

Pierre nem emlékszik a megjelenésére, csak azt tudja, hogy hirtelen egy stewardess-egyenruhába öltözött csinos, fiatal, szőke nő áll előtte, aki azt állítja, hogy ő az őrangyala. Ennek ellenére tartózkodik az öngyilkosságtól, és az őrangyal gyengéden elveszi tőle a revolvert. Pierre először nem hisz az angyal állításának, de miután az elmondja neki, hogy születése óta vele van, és olyan eseményeket említ meg neki az életében a gyerekkorától kezdve, amelyekről senki más nem tudhatott, Pierre kételkedni kezd, hogy talán tényleg igazat mond. Az angyal szerint a lelkét kell megmentenie…

A film rendezője, Radványi Géza egy évvel korábban, 1958-ban készítette főszereplőjével, Romy Schneiderrel az ellentmondásos melodrámát, a Lányok egyenruhában-t, amely az azonos neműek szerelmének akkoriban igen szokatlan témáját mutatta meg. A Pierre-t alakító francia színész, Henri Vidal számára ez volt az egyik utolsó szerepe. Szívrohamban halt meg 1959. december 10-én, mindössze 40 éves korában. Jean-Paul Belmondo számára azonban ez volt az egyik legkorábbi szerepe. A főszereplő barátjaként meglehetősen komikus karaktert alakít. A következő évben az áttörést a Kifulladásig című filmben nyújtott szerepe hozta meg számára.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı