Zámbó Krisztián

augusztus 14, 2022 No Comments »

Zámbó Krisztián 1980. március 09-én született Budapesten. Édesapja a legendás énekes Zámbó Jimmy. A zene gyerekkora óta jelen van életében és már egészen kicsi korától énekel. Tanulmányait Csepelen, majd később Budapesten végezte el. 2012-ben jelentkezett az X-faktorba, ahol a 7. élő showban kiesett. 2013-ban szerepet kapott az Édes Élet című műsorban… Krisztián édesapja /Zámbó Imre, ismertebb nevén Zámbó Jimmy/ az 1990-es évek egyik legsikeresebb előadója volt. Jimmy 1975-ben 17 évesen szerezte meg az ORI előadóművészi engedélyét, amellyel teljes jogú művészként működhetett. 1977-1982 között éjszakai bárokban, lokálokban lépett fel.

Pályafutását az Amerikai Egyesült Államokban folytatta, itt adta ki első lemezét 1987-ben, ebből az időből maradt meg angolos hangzású beceneve: „Jimmy”.


  1. Még nem veszíthetek
    Zámbó Krisztián


  2. Egy jó asszony
    Zámbó Krisztián


  3. Valahol bús dal szól
    Zámbó Krisztián


  4. Nélküled az élet
    Zámbó Krisztián


  5. Téged vártalak
    Zámbó Krisztián


  6. Szeress úgy is…
    Zámbó Krisztián


  7. Ugye nem bántad meg
    Zámbó Krisztián


  8. Ha majd nem leszek
    Zámbó Krisztián

1977-ben feleségül vett egy elvált, kétgyermekes asszonyt. Egy közös gyermekük született, Krisztián. Miután Jimmy elvált első feleségétől, megismerkedett Edittel, akit később el is vett feleségül. Két gyermekük született, Szebasztián és Adrián. 1998-ban Jimmy egy miskolctapolcai hotelben pihent meg, ahol akkora hatást tett a tulajdonosra, hogy az később Zámbó Jimmy hotelre keresztelte a helyet. Több jótékonysági koncertet is adott életében, ezek közül az egyik legnagyobb ilyen fellépése volt, hogy Delhusa Gjonnal készített lemezből befolyt összeget, amelyet a Magyar Vöröskereszt tízezer példányban adott ki, a tiszai árvízkárosultak megsegítésére ajánlotta fel.

2001. január 1-jén az újévet ünnepelték, másnap hajnalban Jimmy Beretta típusú pisztolyával főbe lőtte magát. Felesége 9 évvel későbbi visszaemlékezése szerint meg akarta mutatni neki, mekkorát szól a fegyver. Két lövés után kiürítette a tárat, majd a feleségére fogta, s hogy megnyugtassa őt, nincs benne több lőszer, a saját halántékára célozva sütötte el újból. A Honvéd Kórházban délelőtt belehalt sérüléseibe. Több tízezren kísérték a temetést, amikor az énekest örök nyugalomra helyezték.

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı