DoQ Tv/Plusz

Mindörökké Lenin

Mindörökké Lenin

május 13, 2023 No Comments »

Lenin mumifikálásának ötlete Sztálintól származik. A bebalzsamozás “a halott Isten” fogalom megalkotásának szimbolikus aktusa. A bebalzsamozás és a holttest konzerválásának története a Szovjetunió, majd az utódállam elmúlt évtizedeinek történetét is... Tovább »

A Romanov-dinasztia tündöklése és bukása

A Romanov-dinasztia tündöklése és bukása

május 13, 2023 No Comments »

Az orosz társadalom 1917-re teljesen kimerült, egyre többen sürgettek változásokat. Az oktobristák és a kadetek a Dumában az alkotmányosság kiterjesztését szorgalmazó javaslatokat terjesztettek elő, de a cár ezeket mereven elutasította.... Tovább »

Jézus Krisztus ereklyéi

Jézus Krisztus ereklyéi

május 13, 2023 No Comments »

“A legszentebb kereszt maradványait soha más szentek ereklyéivel együtt nyilvános tiszteletre kitenni nem szabad. Ezek mindig külön tartóban őrizendők; a püspöki keresztbe foglalt keresztrészecskét a püspök halála után a székesegyházban... Tovább »

A Biblia Elfeledett Titkai

A Biblia Elfeledett Titkai

május 13, 2023 No Comments »

A dokumentumfilm régészeti és irodalmi nyomozásra hívja a nézőket a zsidó Biblia belső világába. Hol eredeznek a zsidóság gyökerei? És uruk, Jahve miként alakult át a zsidóság, a kereszténység és... Tovább »

Ókori űrutazók

Ókori űrutazók

május 13, 2023 No Comments »

Földönkívüliek segítettek a piramisok építésében? Erich von Daniken svájci író a vallás és a tudomány állításait egyaránt kétségbe vonja könyveiben? / “A történelem titkos lapjai” című sorozat feltárja a világ... Tovább »

A jövő emlékei

A jövő emlékei

május 7, 2023 No Comments »

1972-ben ​egy különös, sok vitát kiváltó filmet vetítettek a mozikban. A jövő emlékei címmel. Erich von Dänikennek, a film és a korábban – külföldön – megjelent hasonló című könyv írójának... Tovább »

Béke / A nemzetek felett

Béke / A nemzetek felett

március 15, 2023 No Comments »

Az első világháborút követően Magyarország komoly válsággal nézett szembe: már nem volt vezető nemzet az Osztrák-Magyar Monarchián belül, és lakosságát, területét, gazdaságát, illetve vezetését is súlyosan érintette a Nagy Háború.... Tovább »

Modern rabszolgaság

Modern rabszolgaság

február 20, 2023 No Comments »

Napjainkban még a tudományos társadalomban is idegen fogalomként tekintenek a „modernkori rabszolgaság” jelenségeire, arra hivatkozva, hogy a rabszolgaság idejétmúlt, a 21. században már legfeljebb történeti távlatokból vizsgálandó megoldott probléma. Ennek... Tovább »

Leonardo: IDEGENEK

Leonardo: IDEGENEK

január 7, 2023 No Comments »

A festőként, szobrászként, költőként, íróként, építészként, feltalálóként, anatómusként és hadmérnökként is ismert Leonardo da Vinci az itáliai Vinci melletti Anchianóban, 1452. április 15-én született egy parasztleánynak és a város jegyzőjének... Tovább »

Leonardo: A Mester

Leonardo: A Mester

január 3, 2023 No Comments »

A festőként, szobrászként, költőként, íróként, építészként, feltalálóként, anatómusként és hadmérnökként is ismert Leonardo da Vinci az itáliai Vinci melletti Anchianóban, 1452. április 15-én született egy parasztleánynak és a város jegyzőjének... Tovább »thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı