Evita

március 15, 2023 No Comments »

Törékeny, szőke asszony áll egy hatalmas ország elnöki palotájának az erkélyén. Előtte százezres rajongó, zokogó tömeg, s ő könnyekkel a szemében búcsúzik: “Ne sírj értem, Argentína”. Ő Evita Peron, a nő, aki hihetetlen mélységekből jött és hihetetlen magasra jutott. A nő, akit istenként imádtak, mert nem akart más lenni, mint egyszerű ember: bár a pompa lett az osztályrésze, nem felejtette el, mit jelent a nyomor. Webber világhírű musicaljének filmváltozata, melynek nagyrészét Magyarországon forgatták. A film producere az idén elhunyt, világhírű magyar producer, Andy Wajna volt. Evita, vagyis Eva Duarte 1919-ben, száz éve született és mindössze 33 évet élt. Argentína történelmének e rövid idő alatt is részévé vált.

Politikai pályafutása Juan Perón oldalán kezdődött, akit minden erejével támogatott. Kalandos életének elemeiből készült Andrew Lloyd Webber musicalje, melyet 1978-ban mutattak be Londonban a West Enden, de egy évvel később már a Broadway-en is játsszák. A musicalből készült filmet Alan Parker rendezte. A címszerepet Madonna játszotta-énekelte, Juan Perónt Jonathan Pryce játsza, Che szerepében Antonio Banderast láthatjátok.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı