Tüskevár

szeptember 17, 2022 No Comments »

Az ifjúsági irodalom klasszikus regénye felejthetetlenül ábrázolja Tutajos és Bütyök, azaz Ladó Gyula Lajos és Pondoray Béla nyári vakációját a Kis-Balaton vízi világában. Ez a nyár sok mindenre megtanítja a két városi fiút, akik az olvasóval együtt fedezik fel a természetes életmód emberformáló, de néha kegyetlen törvényeit. El lehet mesélni egy nyarat, de egészen sehogy sem lehet elmondani – vallja a szerző; az idő múlhat, a szépség és jóság, a szeretet és az igazság azonban nem múlik el az évszázadokkal, nem múlik el az emberekkel, hanem örökös, mint a testetlen valóság… amint a Tüskevár is örök olvasmány marad minden korosztály számára.

A film forgatókönyvére 2005-ben 3 millió forintot adott a Magyar Mozgókép Közalapítvány, de a gyártást már nem támogatta, mert nem akarta támogatni egy korábbi film újraforgatását. A rendező Balogh György, aki nem az 1967-es sorozatot akarta újraforgatni, hanem új elképzelései voltak a filmváltozatról, más források segítségével elkezdte a forgatást, a befejezésre azonban már nem maradt anyagi fedezet, állami támogatást pedig nem kapott a produkció. A Focus Fox utómunka-stúdió társproducerként beszállt a munkálatokba a hiányzó 10-15 millió Ft-tal. A film összköltsége 80- 85 millió forint volt. Az eredeti tervek szerint 300 millió forintból készült volna. A felvételeket végül 2012 áprilisában fejezték be. A Kis-Balaton és Csongrád környékén folytak a forgatások.


Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı