Tabu/A hit próbája

október 11, 2022 No Comments »

Vajon hol húzódik az a határ, ameddig elmehet az ember hite bizonyítására? Nos, úgy tűnik, a világ egyes vidékein igen messze? Thaiföldön Istenhez való hűségük jeleként a legmegszállottabbak zászlórudakat, esernyőnyeleket és faágakat szúrnak a testükbe; Nyugat-Afrikában egy voodoo szertartás szabályai szerint a nőknek haldokló állatok még meleg véréből kell inniuk; Észak-Amerikában pedig egy keresztény közösség tagjai mérgeskígyókkal barátkoznak és mérget isznak a templomban, kétségessé téve, hogy kijutnak-e még valaha élve Isten házából. Mindezek a rítusok sokunk számára tabunak számítanak, végrahajtóik azonban meg vannak róla győződve, hogy csak ilyen módon fejthetik meg a földi élet és a halálon túli lét nagy titkait.

Az élet egyik szakaszából a másikba átlépni általában lassú folyamat. Ám előfordulhat az is, hogy hirtelen történik, szinte sokkhatást kiváltva. A világ különböző kultúrái mind másként élik meg ezeket folyamatokat – néha a bevett szokások tabukká válnak.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration