Tabu/Tűzpróbák

október 2, 2022 No Comments »

Pápua Új-Guineában a felnőttkor küszöbére ért fiúk tűzön lejtett tánccal tesznek tanúbizonyságot róla, hogy érdemesek őseik féltve őrzött titkainak megismerésére; Indiában a férfiak még a bikaszarv általi átdöfetést is megkockáztatják, csak hogy dicsőséget hozzanak családjukra és falujukra; Ausztráliában pedig egyesek borotvapenge élességű kardot nyelnek a többi embertől való különbözőségük igazolására… A sorozat olyan szokások és praktikák nyomába ered, melyek egyes társadalmakban a mindennapok részét képezik, máshol viszont szigorúan illegális és büntetendő a gyakorlásuk.

Az élet egyik szakaszából a másikba átlépni általában lassú folyamat. Ám előfordulhat az is, hogy hirtelen történik, szinte sokkhatást kiváltva. A világ különböző kultúrái mind másként élik meg ezeket folyamatokat – néha a bevett szokások tabukká válnak.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı