Csoda Milánóban

január 27, 2018 No Comments »

film-archives-logoProduction Year:[1951]: A melegszívű Totót egy kedves idősebb hölgy neveli, akinek halála után árvaházba kerül. Tizennyolcadik évének betöltése után a városszéli nyomortanya szegényei és betegei mellé csapódik. Amikor a barakktelep területén olajat találnak, a szegényeket szeretnék elűzni. Ekkor Toto segítségére siet halott nevelőanyja, Lolotta: fehér galambot küld neki, amely majd minden kívánságát teljesíti. Ezután Toto úgy bénítja meg a rendőrséget, hogy parancsaikat operaáriákká változtatja. Mivel azonban a szegények esztelen kívánságait is teljesíti, a galambot újra elveszik tőle. A rendőrség most már akadálytalanul kilakoltathatja a szegényeket, és lebonthatja a bódékat. Ám a szegények Lolotta csodatévő segítségével a mennybe szállnak, abban a reményben, hogy valahol majd csak jobb lesz az életük.

Vittorio De Sica rendezésében készűlt a film. Nekünk, magyaroknak különösen érdekesek De Sica első filmrendezései, hiszen mindegyiknek van magyar vonatkozása. A Skarlátszínű rózsák operatőre Keményffy Tamás, a Magdát kicsapják és a Péntek Rézi pedig lényegében két sikeres magyar film remake-je. A legelső film, melynek Giuseppe Amato személyében még társrendezője is volt, kifejezetten kereskedelmi céllal készült, hogy De Sica rendezőként is elnyerje a producerek bizalmát. 1944-ben született meg a művész első, valóban maradandó értékű alkotása, A gyerekek figyelnek bennünket.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı