Classic Movies I.

Csoda Milánóban

Csoda Milánóban

január 27, 2018 No Comments »

Production Year:[1951]: A melegszívű Totót egy kedves idősebb hölgy neveli, akinek halála után árvaházba kerül. Tizennyolcadik évének betöltése után a városszéli nyomortanya szegényei és betegei mellé csapódik. Amikor a barakktelep... Tovább »

Az élet csodaszép

Az élet csodaszép

június 19, 2016 No Comments »

Production Year:[1946]: Az élet csodaszép volt az a film, amit minden karácsonykor leadtak a tévében, és nem tudtunk betelni vele. A legtöbbször játszott karácsonyi mozi természetesen nem magas művészeti alkotás,... Tovább »

Jeanne d’ Arc/1928

Jeanne d’ Arc/1928

június 12, 2016 No Comments »

(La passion de Jeanne d’Arc, 1928, Felirat: Nabucco) Az irodalomban is szép pályát befutott témának több filmfeldolgozása van. A mindmáig legjelentősebb dán rendezőnek tartott Dreyer nagyrészt premier plánokból álló művét... Tovább »

Bátor emberek

Bátor emberek

március 10, 2015 No Comments »

Production Year:[1950]: A háború előtt egy dél-szovjet lógazdaságban felneveltek egy díjnyertes hátaslovat. Neki és lovasának hamarosan más eseményekben kell résztvennie, ahol a tét a partizánok és az orosz hadifoglyok élete…... Tovább »

Éli az életét

Éli az életét

augusztus 11, 2014 No Comments »

Production Year:[1962]: Nana, a gyönyörű párizsi fiatalasszony elhagyja férjét és az újszülött fiát azért, hogy az álmait valóra váltva színésznő legyen. A pénz azonban, amit elárusítónőként keres, kevés ehhez, ezért... Tovább »

Ködös utak

Ködös utak

december 6, 2013 No Comments »

Tovább »

Hurrikán Express

Hurrikán Express

január 25, 2013 No Comments »

Production Year:[1932]: Titokzatos bűnöző tartja rettegésben az L & R vasúti társaság utasait. A csak „Maszkos” néven emlegetett fantom vonatokat siklat ki, sok ember halálát okozva. Az áldozatok között van... Tovább »

Cleves hercegnő

Cleves hercegnő

december 20, 2012 No Comments »

Production Year: 1960: A szerelmes történetek az legkedveltebb témák közé tartoznak az írók és költők körében. Két típust különböztethetünk meg. Az egyik egyszerű és végzetes, amelyben a szerelem irracionális, visszafordíthatatlan... Tovább »

A csend

A csend

december 1, 2012 No Comments »

Két egymástól érzelmileg elidegenedett nővér Ester, Anna és annak tíz éves fia Johan egy éjszakai vonaton utaznak hazafele. Ester az idősebb nővér műfordító és súlyos beteg. Anna hűvös magatartással viseli... Tovább »

Ballada a katonáról

Ballada a katonáról

december 1, 2012 No Comments »

A Ballada a katonáról egy kiskatona története, aki négy nap szabadságot kap a frontról, hogy meglátogathassa öreg édesanyját, de jószándékú hősünk végül elvesztegeti idejét azzal, hogy olyan idegeneknek segít, akikkel... Tovább »

A kaukázusi fogoly

A kaukázusi fogoly

november 17, 2012 No Comments »

Ivánt, épphogy csak besorozták a seregbe, de már első bevetésénél fogságba esik. A közlegény és felettese a kaukázusiak “vendégszeretetét élvezi”, ám a falusiak döntő többsége szívesen megszabadulna az orosz katonáktól.... Tovább »

Legyetek jók

Legyetek jók

november 17, 2012 No Comments »

(…ha tudtok) A Néri Szent Fülöp életét feldolgozó családi film az 1500-as évek Rómájában játszódik. Fülöp atya elhagyott gyermekeket nevel. Magához fogadja a kis tolvaj Cirifischiót, az éles eszű, melegszívű... Tovább »

A szép molnárné

A szép molnárné

november 16, 2012 No Comments »

Nápoly spanyol kormányzója a szép molnárné, Carmela kegyeire pályázik. A molnár sajátos módon áll bosszút: ő a kormányzót készül felszarvazni. Sophia Loren a főszereplője a filmnek, aki törvénytelen gyermekként született... Tovább »

Lenni vagy…

Lenni vagy…

november 16, 2012 No Comments »

(…nem lenni) Ernst Lubitsch 1942-ben megalkotta Hollywood leghíresebb komédiáját. A stáblistán csupa magyar név fémjelzi a lengyel opuszt, mely máig maradandó és minden alkalommal újra nézhető és mulattató szatíra. A... Tovább »

A 17-es fogolytábor

A 17-es fogolytábor

november 16, 2012 No Comments »

Wilder a hőstettektől zengő harcterek mögött új frontot nyitott, ahol az egyetlen dicsőséges út az alagúton át vezet: szökésnek hívják. A 17-es fogolytábor valahol a Duna közelében fekszik, a szögesdrótok... Tovább »

Rakparton

Rakparton

november 16, 2012 No Comments »

Az érzékeny Terry Malloy, a bukott bokszoló beáll rakodómunkásnak és a korrupt szakszervezetis főnök, Johnny Friendly kifutófiúja lesz. Egy este olyan feladatot kap, melyben az egyik társát fel kell hívnia... Tovább »

Róma nyílt város

Róma nyílt város

november 16, 2012 No Comments »

A film 1944-ben játszódik a németek által megszállt Rómában. Manfredi, a német titkosrendőrség, a Gestapo elől menekülő kommunista mérnök szeretője nővérénél, Pinánál keres menedéket. Az asszony don Pietrótól, a paptól... Tovább »

Kenyér és Bor

Kenyér és Bor

november 16, 2012 No Comments »

Valahol Spanyolországban a napóleoni háborúk után egy ferences kolostor ajtajában csecsemőt találnak a szerzetesek. Mivel egyik környékbeli családban sem tudják elhelyezni, úgy döntenek, maguk nevelik fel a gyereket. Amikor Marcelino... Tovább »

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration