Jöjj és lásd!

július 7, 2023 No Comments »

men-retro[Production Year:[1985]: A kis parasztlegény, Flera talál egy puskát, és beáll a partizánok közé a II. világháború kellős közepén. A parancsnok a gazdasági szakaszhoz osztja be a legfiatalabbakat, mert nem sejti, hogy hamarosan a legnagyobb szenvedéseknek lesznek kitéve az itt szolgálók… / A film alapjául Alesz Adamovics belarusz író Hatinyi harangok című történelmi regénye szolgált, mely azt a tömegmészárlást dolgozza fel dokumentációs igény nélkül, amit az SS-Sondereinheit Dirlewanger nevű egysége 1943. március 22-én Hatiny falu lakosain követett el. Ez nem az a film, amit kétszer meg tud nézni az ember.

Ez az a háborús film, aminek egyes jelenetei kitörölhetetlenek az emlékezetünkből. A kollektív emlékezetből. Ez az a háborús film, amit meg kellene mutatni minden hadüzenettel fenyegetőnek. Erőssége a gyermekszemszög. A gyerekek szenvedése az, ami fájóan érinti a nézőt. Olyan mértékű azonosulást követel meg Elem Klimov, mint korábban egyetlen háborús film sem. Mindenféle szépelgés, a gonosz (ez természetesen itt a megszálló német csapatokat jelenti) árnyalása nélkül, nyersen és nincs rá jobb szó: kegyetlenül mutatja meg, milyen is a háború, mivé lesz benne egy ember. Még akkor is, ha csak gyermek.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı