Luxustutajon

május 22, 2023 No Comments »

men-retroProduction Year: [1954]: Egy akadémikus, egy sebészprofesszor és egy agronómus – akik régi barátok – harmincéves tervüket végre tető alá hozva egy tutajon elindulnak a Volgán nyári vakációra. Egyszer színésznek, máskor bolondnak, megint máskor csavargónak tekintik őket, egyszer meg hajótörést szenvednek. Közben ráismernek a hétköznapi világra és saját magukra is, amikről már régen megfeledkeztek… / A Luxustutajon Mihail Kalatozov 1954-ben bemutatott vígjátéka, a Sztálin halála utáni olvadás egyik első fölszabadult szellemű filmalkotása.

A film mind a Szovjetunióban, mind a világ számos más országában, így Magyarországon is komoly sikert aratott, és Kalatozov neve egészen a Szállnak a darvakig ezt a filmet jelentette a közönség számára. A film 1954-ben elnyerte a Karlovy Vary Filmfesztivál nagydíját.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..


Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration