Az ‘I’ akció

január 10, 2023 No Comments »

men-retroProduction Year: [1965]: A szovjet mozi legkedveltebb triója, a „Tapasztalt”, a „Gyáva” és a „Mamlasz”. Sikerük nem csak a remek színészekre, hanem a tökéletesen megválasztott figurákra is alapozódott. Jevgenyij Morgunov, Grigorij Vicin és Jurij Nyikulin, annak ellenére, hogy csak néhány filmben szerepeltek együtt egy életre összekapcsolódtak hőseikkel. Legendává váltak, köztéri szobraik, saját múzeumuk van. Az egész azzal kezdődött, hogy Gajdaj olvasta a Pravdában Sztyepan Olejnyik ukrán költő – humorista verses glosszáját az orvvadászokról.

Ebből aztán „Barbosz kutya és a különös versenyfutás” címmel írt egy forgatókönyvet, amit annak rendje és módja szerint pontosan 1960 december 27-én 17 óra 30 perckor jóváhagyott a Moszfilm művészeti tanácsa (a már olyan sok filmnél emlegetett „hudszovjet”). Ez tehát a „trojka” születésének hajszálpontos időpontja. Legalábbis így mondja a „Három művész múzeumának” létrehozója, Vlagyimir Cukerman.
Gajdaj pedig keresni kezdte őket.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..


Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration