A zug szeszfőzők

január 7, 2023 No Comments »

men-retroProduction Year:[1961]: A „Zug szeszfőzők” volt a második rövidfilm. Dialógusok ebben sincsenek, de elhangzik egy dal a szeszfőzésről. A filmben elhangzó dal már a második változat volt. Az elsőt Jurij Nyikulin találta ki, a „Szemjonovka” népdal dallamára íródott, de a cenzorok megrettentek, maguk elé képzelve a részegeket akik majd kórusban éneklik a várhatóan gyorsan népszerűvé váló dalt: „Nem vagyunk mi futbalisták sem kerékpárosok, és művészek se vagyunk csak zug szeszfőzők! És inni fogunk és főzni fogunk és növelni fogjuk a termelést! És mindig segít nekünk a cukor, az élesztő és a víz”. Vlagyimir Lifsiccel írattak gyorsan egy „rosszabbat”, a „jól kifundált készülékről”, melynek végén felsejlik az esély a megérdemelt büntetésre.

Ráadásul a második változat dallama már nem volt olyan alkalmas a csoportos éneklésre. A két rövid némafilm a közönség körében, túlzás nélkül, tomboló sikert aratott. A trükkök és a zene, a gyors ritmus, a finom vágások, és főként, az új hősök, gyorsan népszerűvé tették a börleszk hagyományait idéző filmeket. A szereplők egy pillanat alatt váltak a folklór, a mesék és anekdoták alakjaivá. (Nyikulin a „Zug szeszfőzőkben” mintha egy szovjet rajzfilm prototipusa lenne.)

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..


Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı