Barbosz kutya

január 7, 2023 No Comments »

men-retroProduction Year:[1961]: Az 1940 és 1989 között készült szovjet filmek nézettségi adatok alapján összeállított sikerlistáján egyetlen rendező van aki három filmmel is szerepel az első tíz között. A „Brilliáns kéz” a negyedik, „A kaukázusi fogolynő” az ötödik., „Az I akció” pedig a kilencedik helyet foglalja el a közel 800 -as listán. „… bár a néhai Leonyid Iovics Gajdaj régesrég rászolgált egy nagy és részletes monográfiára, aligha dönt úgy valaki a közeljövőben, hogy megírja azt. Pusztán azért, mert ez a könyv két zseniális rövidfilmen, három ragyogó filmkomédán és két jó irodalmi adaptáción kívül majd kétszer annyi félig vagy egyáltalán nem sikerült, egyszerűen üres filmet tartalmazna.” – írta Szergej Dobrotvorszkij.

Ez a pár filmje azonban a szovjet folklór elválaszthatatlan részévé vált, egyes mondatait ma is szállóigeként idézik. Az öt film átível a 60-as éveken. Az első, a „Barbosz kutya avagy a különös futóverseny” 1961-ben, az ötödik a „Brilliáns kéz” 1969-ben készült. Nemcsak magukon viselik az évtized jegyeit, de be is épültek abba, maguk is a 60-as évekké váltak.
„…a mi vizuális objektjeink azon kategóriájába tartoznak amelyekre csak akkor figyel fel az ember, ha hirtelen eltűnnek. Képzeljék el, hogy soha többé nem látják a „Brilliáns kezet” (…) Chesterton ezt postás effektusnak hívta (a levélhordó annyira meghatározó része a tájnak, hogy öltözékében a gyilkos tökéletesen észrevétlen marad.)” – jegyzi meg a fentebb már idézett Dobrotvorszkij.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..


Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı