Élők és Holtak

február 4, 2023 No Comments »

men-retroProduction Year: [1964]: 1941 nyara. A Szovjetuniót megtámadta a náci Németország. Elindul a frontra a kommunista haditudósító és komisszár, Iván Petrovics Szincov is. Az első napokban megdöbbentik a hadseregben uralkodó állapotok, fejetlenség és a sorozatos vereségek. Először látja saját szemével a szovjet hatalom valódi arcát. Egy maroknyi katonával bekerítésbe kerül. Kitörés közben elveszíti párttagsági igazolványát. Sorsa megpecsételődött. Ezt a szégyent csak saját vérével tudja lemosni… Konsztantyin Szimonov regénye világszerte méltán keltett feltűnést. A front minden borzalmát személyes élményként tapasztaló író a Honvédő Háború első, drámai hónapjairól számol be dokumentumszerű hitelességgel.

Az Élők és holtak lapjain nagy szavak, patetikus fordulatok helyett az előadásmód puritán egyszerűségével, az egész művet átható mély emberséggel találkozunk, s ami talán a legfőbb érdeme: Szimonov kíméletlen őszinteséggel ábrázolja a történelmi valóságot – a háború kezdeti szakaszának küzdelemmel és tragédiákkal teli napjait.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration