Sándor Mátyás [1.rész]

november 9, 2022 No Comments »

men-retroProduction Year:[1979]: A történet 1859-ben kezdődik. Sándor Mátyás erdélyi gróf ekkor látja elérkezettnek az időt arra, hogy Magyarországon ismét fegyveres harc robbanjon ki az ország függetlenségéért. Az összeesküvésben társai: Báthory István és Szathmáry István grófok. A bécsi udvar tudomást szerez a tevékenységükről, bizonyíték még nem áll rendelkezésükre. Ezért elhatározzák, hogy megszabadulnak Sándor gróftól. Merénylet elkövetésére felbérelnek két bűnözőt, Carlo Zirone-t és testvérét, de ők célt tévesztenek. Nem Sándor Mátyás grófot, hanem feleségét robbantják fel, aki meghal.

A merénylet elkövetői közül Giuseppe Zironét fogják el, és demonstratíve kivégzik, ezzel is elterelve a bécsi udvarról a gyanút. Sárkány, a kalandor megkeresi Torontált, akinek segítséget nyújtott egy múltbéli kétes gazdasági ügyben. Most ő szorul segítségre, de Torontál elutasítja. Sárkány a Torontál Bankházból kifelé menet az utcán összefut régi barátjával Carlo Zironéval. Zironét Sárkány meghívja vacsorázni, aki elmondja, hogy öccse halálának bosszúja vezérelte Triesztbe, ugyanis itt van Sándor Mátyás gróf.

Sárkány érdeklődését felkelti, hogy a hatalmas vagyonnal rendelkező Sándor Mátyást miért akarta az osztrák rendőrség megöletni. A gróf nagy vagyonának megszerzése érdekében Sárkány semmitől sem riad vissza, aljas terven gondolkodik. Torontál bankja a csőd szélén áll, és nagy kísértésnek van kitéve Sándor Mátyás kétmillió forintot érő letétének megszerzésére.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration