30 másodperc Tokió fölött

október 24, 2022 No Comments »

[Production Year:1944]: Ha az ember egy kicsit jobban beleássa magát, rájön, hogy a II. világháború alatt nemhogy nem állt le a filmgyártás, hanem (a háborús filmek esetében főként propaganda célzattal), egy rakás egy kaptafára készült szutykot legyártottak, amelyekben a hős katonák megszenvedik ugyan a háborút, de végrehajtják a küldetésüket, és így hőssé válnak. Közben persze mindenki csuda rátermett, jófej, egyszerű ember, aki csak arra vár, hogy vége legyen a háborúnak – ugyanakkor (és ez nagyon fontos) nem ölbetett kézzel teszi ezt, hanem megdolgozik érte.

A legcsábítóbb katonai karrier természetesen a légierőnél volt (a második legcsábítóbb pedig a tengerészet, az ő seggüket csókolandó is rengeteg film készült). Azt pedig, hogy tényleg tonnaszámra gyártották akkoriban az ilyen filmeket, mi sem bizonyítja jobban, mint az 1942-es Doolittle-féle Tokió-bombázást 1944-ig nem kevesebb, mint 4(!) alkalommal dolgozták fel mozgóképen. Na, és ezek közül az a hír járja, hogy a 30 másodperc Tokió fölött messze a leghitelesebb.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı