Szállnak a darvak

október 19, 2022 No Comments »

men-retroProduction Year: [1957]: Ilyenkor, ősszel, ha szerencsénk van, rápillantva az égre, láthatjuk a darvak vonulását, hallhatjuk jellegzetes hangjukat. Eurázsia erdős, vizes területein honos madár a daru, mely Afrika északi és Ázsia déli részeire vonul a hideg tél elől. Ilyenkor ezerszámra pihennek meg a Hortobágyon. Csapatban, jellegzetes V alakban repülnek. Az elől repülőket, ha elfáradnak, gyakran váltogatják.
Mihail Katalozov, szovjet filmrendező, 1957-ben készült „Szállnak a darvak” című filmjében is láthatjuk vonulásukat. A film egy II. világháborús, beteljesületlen szerelem története, mely újszerű látásmódjával a cannes-i filmfesztivál Arany Pálma díját nyerte el 1958-ban. Főszerepeit az akkor 23 éves, gyönyörű Tatjana Szamojlova és Alexszej Batalov alakították.

Szamojlova a nagy siker után mégsem tudott nagy karriert befutni hazájában. Hívták Hollywoodba is, hogy játsza el az Anna Karenina főszerepét, de az akkori szovjet vezetés nem engedte el. Később ezt a szerepet otthon eljátszhatta, de ezután valahogyan végképpen elfelejtődött. 2014-ben hunyt el, 80 éves korában. A hazai médiában említést sem tettek haláláról.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı