Moszkvai séta

október 18, 2022 No Comments »

men-retroProduction Year: [1963]: A Moszkvai séta (Я шагаю по Москве) Danyelija grúz filmrendező 1964-ben bemutatott, korában igen népszerű filmje. A filmmel egy új hang jelent meg a szovjet filmművészetben. A könnyed, kedves film sikeréhez a sztárszínészek is hozzájárultak. Főszereplője az akkor tizennyolc éves Nyikita Mihalkov volt. Lírai vígjáték: rendezője így definiálta a film műfaját – a cenzorok kedvéért, ahogy sokkal később nyilatkozta. A hatvanas évek naivan optimista fiatalságáról szól; egy nap epizódokra bontott története. Egy vidéki fiatalember találkozik egy kedves moszkvai fiúval, akivel bejárják a várost és néhány egyszerű, olykor tragikomikus kalandot élnek át.

A következő jelenet a németek kegyetlenkedését mutatja be, ez eddig a film harmada. A következő, nagyobb harmad a háborús készülődés és a csatajelenet, majd az utolsó harmad a következményeké. Az üzenet elég egyértelmű, a németek rosszak, a gazdag oroszokat nem érdekli semmi a saját bőrükön kívül, a nép viszont hajlandó harcolni a hazáért.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı