A remény rabjai

szeptember 25, 2022 No Comments »

Production Year [1994]: – “avagy falak közé zárni lelkünkben a reményt” – Stephen King életútjából kiderül, hogy sok szorongást cipelt magával, melyeket próbált valahogy letenni, átdolgozni. Írói karrierje tulajdonképpen ebből merít: a félelmeknek ad különböző teret és formát, más-más történetbe szőve… – Bár a helyszín közege többeket visszatarthat attól, hogy meg akarják ismerni történetét, de ahogy a szereplőkről is kiderül majd, úgy a filmre is igaz, hogy egészen más, mint amit az első benyomás közvetít. A főszereplő Andy Dufresne, aki fiatal kora ellenére már sikeres alelnök egy banknál. Andy életébe az őt kettős gyilkossággal vádló bírósági tárgyalásán kapcsolódunk be. A vád szerint megölte szép és fiatal feleségét és annak szeretőjét.

A körülmények kegyetlen összjátékaként nem sikerül igazolni ártatlanságát, ráadásul Andy maga is bizonytalan; ittas állapotban volt a gyilkosság estéjén, ezért nem teljesen állnak benne össze a történések emlékképei. A bíró kétszeres életfogytiglani büntetést szab ki rá, fellebbezésre nincs lehetőség. Az ítélet szerint hátralévő életét a Shawshank börtön falai között kell leélnie. A film során a másik főszereplő, Ellis Boyd „Red” Redding kommentálja és meséli el saját szemszögéből a történéseket. Red szintén életfogytiglani büntetését tölti. Szinte kamaszként került a börtön falai közé, s mostanra teljes lényét áthatja a reménytelenség érzése. Ő képviseli az ellenpólust Andy-hez képest: morózus, lemondó, közömbös a jövő iránt.


Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration