Édentől keletre

szeptember 20, 2022 No Comments »

Production Year:[1955]: John Steinbeck klasszikus regényét Elia Kazan vitte filmre. Az ő nevéhez fűződött az ötvenes évek elején készült egyik legsikeresebb hollywoodi alkotás, A vágy villamosának filmváltozata, mely a jól ismert Tennessee Williams-dráma alapján készült, a főszerepben Marlon Brandóval. Kazan komolyan fontolóra is vette Brandó szerepeltetését ebben a filmben, ám ő egyszerűen túl idős volt már hozzá akkoriban. Fiatal és robbanékony arcra volt szükség ehhez a főszerephez, és a forgatókönyvíró tanácsára – aki akkoriban tekintette meg Az immoralista című darabot New Yorkban – végül James Deant kérte fel Cal Trask eljátszására.

A rendező korábbról emlékezett Jimmyre, hiszen a fiú rövid ideig járt Kazan Színész Stúdiójába. Bár nehezen értett vele szót, el kellett ismernie, hogy személyisége tökéletessé teszi a regénybeli Cal életre keltésére. Ennél is érdekesebb, hogy Steinbeck is találkozott Deannel a forgatás előtt, és Jim kiválasztása az ő állítása szerint is telitalálatnak bizonyult. Az eredeti Steinbeck-regény azonban túlzottan is monumentálisnak bizonyult a filmkészítők számára, így a forgatókönyv a kötet végső szakaszára összpontosít, vagyis irodalmi adaptációként inkább csak szabad feldolgozásnak számít.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı