A cirkusznak mennie kell

szeptember 18, 2022 No Comments »

elvis-pProduction Year:[1964]: Charlie Rodgers, egy Honda 350 Superhawk-kal, valamint finomra hangolt gitárjával próbálja túlélni az ötvenes évek hamis illúziókba ringatott éveit. Tehetsége hangjában, tekintetében, és nem utolsó sorban szabadszájúságában leledzik, ezért nem is csoda, hogy képtelen huzamosabb ideig egy bár pódiumán megállnia a helyét. A hibátlan külsővel megáldott egyetemistáknak talpalávalót játszó Charlie élete akkor változik meg gyökeresen, amikor egy kevésbé sikeres fellépése után, felpattan mocijára, és nekivág a végtelen tájnak. Westernhősöket megidéző vágtája során Charlie összeakad egy idegbeteg apukával, aki nem tűri, hogy egy szem lányát egy kétkerekű ifjonc két kilométerkő között stírölje, ezért kihasználva erőfölényét, kocsijával hozzásegíti barátunkat egy kiadós balesethez.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a család egy jobb napokat látott vándorcirkusznál pengeti napjait, így elkerülvén a rend őreinek bevonását, a motor helyreállításáig Charlie-nak munkát ajánlanak a karneválnál. Vándormuzsikosunk persze kapva kap az alkalmon, mivel így folyton kiszemelt szépség közelében lehet. A papa persze hiába dühös a fiúra, mert az jobb dolga híján folyton dalra fakad, és olyannyira elbűvöli a helyi közönséget, hogy hamarosan ő lesz a mulatság fő attrakciója. A film egyetlen komoly drámai szálaként aposztrofálható konkurens szórakozóhely felbukkanása és Charlie elcsábítása, hisz az igazság mindig a kis emberek mellett szeret tanyázni, így mikor Charlie megtapasztalja a showbiznisz valódi világát, úgy dönt, marad a kis poros vándorcirkusznál.

A cirkusznak mennie kell-ben Elvis, és az ő andalító nótái egy békés kórképbe csomagolva arról engednek tanúskodni, hogy bizony-bizony volt olyan éra a vietnámi háború tetőzése előtt, amikor a motor és a gitár nem szükségszerűen jelképezte a rendszerellenességet és a nihilizmus kiteljesedéséhez szükséges eszközöket. Talán éppen ezért nem véletlen, hogy az Amerikai Írók Céhe (Writers Guild of America) a legjobb musicalnek járó díjjal tüntette ki a forgatókönyvet (Anthony Lawrence és Allan Weiss), ami egy Elvis által fémjelzett mű esetében azt hiszem, külön dicséretet érdemel.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı