Narnia Krónikája 1-6.

szeptember 10, 2022 No Comments »

camera„Ősszes – (Hat rész)” : Production Year:[1989]: „Tartalom” A második világháború idején a Pevensie- gyerekeket vidékre küldik a németek bombázta Londonból. Peter, Susan, Edmund és Lucy a hóbortos Digory Kirke professzornál talál menedéket. Egyik nap Lucy játék közben elbújik egy hatalmas szekrényben, s váratlanul Narnia havas tájain találja magát. A csodálatos országot törpék, faunok, kentaurok és más különféle mesebeli lények népesítik be. Békés földjük azonban az örök tél, a jég és a fagy fogságában vergődik a gonosz fehér boszorkány elátkozta őket. A legenda szerint négy gyerek hozza majd el a szabadulást számukra. „A filmről” Az Alpok hegység egyik elhagyott menedékházában egy magányos fiatal cigányasszony kisfiúnak ad életet, majd meghal.

Általános jellemvonásai: Narnia lapos világ egy földközpontú univerzumban. Az ege egy kupola, melyen halandó lények nem hatolhatnak át. Csillagjai égő humanoid lények. A csillagképek egy mitikus táncnak köszönhetőek, melyet a csillagok járnak, s melyekből kiolvashatóak Aslannak, Narnia teremtőjének tettei és eljövetelei. A csillagok elhelyezkedésükkel segíteni tudnak a narniai látóknak és jövendőmondóknak a jövő fürkészésében. Narnia napja egy lángoló korong, ami naponta körbejárja a világot. A napnak megvan a saját ökoszisztémája és valószínűleg A Hajnalvándor útjában látott nagy fehér madarak lakják. Néhány, a napon honos vegetációról ismert gyógyító tulajdonságuk. Például egyes tűzvirágok kivonata, mely a hegyekben található, bármilyen sebet és betegséget meggyógyít, és a tűzbogyó, mely a völgyekben nő, megfiatalítja a lehullott csillagokat, ha Ramandu szigetén elfogyasztják.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration