A csodakanca

május 16, 2014 No Comments »

MFN-logoRuffian [2007]: Minden idők egyik legjobb trénere, Frank Whiteley edzi a lóversenyzés legígéretesebb fiatal kancáját, Ruffiant. Ilyen lélegzetelállító eredményt soha egyetlen ló sem ért el, Ruffian bárhol indul is, rekordot fut. Egy versenyen azonban valami furcsa dolog történik a bokszban, amire a zsoké sem tud megfelelő magyarázatot adni. Ruffian végigvágtat a versenyen és győztesként ér a célba, ám sorsa megpecsételődik. (Jegyzet): 1972. április 17-én egy gyönyörű sötét-pej kanca látott napvilágot a Kentucky Claiborne Farmon. Tenyésztői és első gazdái Stuart és Barbara Janney. A ló apai nagyapja a híres Bold Ruler volt, s ezen az ágon rokonságban állt Secretariat-tal is. A különlegesen magas kanca (172 centis marmagassággal) 2 évesen került Frank Y. Whiteley-hez. Whiteleynek köszönhető Ruffian karrierje. Ruffian élete 10 versenyén végig veretlen maradt, bár voltak gyengélkedő pillanatai is.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a videót. Bejelentkezés után nincs olyan amit nem látnál! Proprietary: Nabucco Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Élete első futását 15 hosszos előnnyel nyerte, és a többi első helyét is 8 hossz átlagos előnnyel szerezte meg. Úgy tűnt, meg sem erőlteti magát a hatalmas száguldásban, és 1975-ben fölényesen nyerte meg a kancák Hármas Koronáját, a Hármas Tiarát. Ő kapta az 1974 kancacsikója címet. A 20. század galoppversenyzésének legjobb kancájának tartják. Utolsó versenyén a végsőkig küzdött hatalmas fájdalmak mellett, és csak lábtörése után állt meg. 4 orvos és egy ortopéd sebész 3 órás operációja sikeresnek bizonyult, de mikor a kanca ébredezett, lábaival ismét kapálódzni kezdett a padlón. A merevítők és a nehéz gipsz darabokra törte a ló másik lábát is, és az orvosok úgy gondolták, hogy két lábára kiható helyreállító műtétsorozatot már nem élne túl, ezért A Kancák Királynőjét a Nemek versenyét követő, napon elaltatták.

, vagy nézzétek meg együtt!

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.