Ravensbrück asszonyai

május 13, 2023 No Comments »

Amikor a náci bűnöket sorolják, a ravensbrücki koncentrációs tábor ritkán kerül elő, hiszen nem ez a hely volt az, ahol a legnagyobb tömegekben küldték halálba az embereket. Az elpusztított áldozatok számában például Auschwitz-cal nem mérhető össze, de Ravenscbrück arról is hírhedtté vált, hogy átlagos nőkből faragott SS-felügyelőket, és nők kegyetlenkedtek nőkkel. „Egészséges, 20 és 40 év közötti női munkavállalókat keresünk egy katonai létesítménybe” – szólt egy 1944-ben feladott német álláshirdetés, ami jó fizetést, ingyenes ellátást, szállást és ruházatot is ígért.

Igaz, azt már nem említették, hogy a katonai létesítmény egy koncentrációs tábor a ruha pedig az SS uniformisa.

A ravensbrücki női tábort Heinrich Himmler, az SS vezetőjének ötletére hozták létre, és sokáig ez volt az egyetlen női tábor. Eredetileg a rezsim által deviánsnak minősített csoportok tagjainak jelölték ki: prostituáltak, abortuszosok, leszbikusok, kommunisták, szociáldemokraták kerültek oda, de bűnözőket, cigányokat, Jehova tanúit és zsidókat is fogva tartottak. Igaz, itt a zsidók aránya viszonylag alacsony maradt a többi fogolykategóriához képest a tábor egész működése során. Ezért is került elő kevesebbszer a holokauszt borzalmait bemutató példák között.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı