Jézus

ápr 2, 2016 by

Jézus

jrA Biblia – A teljes gyűjtemény; 11. – Jézus: »–› Milyen eltérő nézeteket vallanak az emberek Jézusról? Sok híres ember van. Némelyiküket jól ismerik a közösségben, városban vagy országban, ahol élnek. Mások világhírűek. Ám ha tudod is egy híres ember nevét, még nem biztos, hogy igazán ismered őt. Nem feltétlenül ismersz részleteket a hátteréről, és arról, hogy milyen ember. A világon szinte mindenki hallott már Jézus Krisztusról. Abban viszont sokan bizonytalanok, hogy ki is volt Jézus. Egyesek szerint csupán jó ember volt. Mások azt állítják, hogy nem volt több, mint próféta. Megint mások abban hisznek, hogy Jézus maga az Isten, és imádatot kell bemutatni neki. Vajon igazuk van? Miért fontos, hogy megtudd az igazságot Jézusról? Azért, mert a Biblia kijelenti: „Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról”. Igen, ha tudjuk az igazat Istenről és Jézus Krisztusról, akkor örök életet nyerhetünk a paradicsomi földön.

1.rész»–›


Ezenkívül Jézus mutatja a legjobb példát abban, hogy miként éljünk, és hogyan bánjunk másokkal. A Biblia azt tanítja, hogy Jézus az égben élt, mielőtt a földre jött. Mikeás megjövendölte, hogy a Messiás Betlehemben fog megszületni, és hogy származása az „ősidőkbe” nyúlik vissza. Maga Jézus is számtalanszor utalt rá, hogy mielőtt emberként megszületett, már élt az égben. Ez a Fiú valami más miatt is különleges. Ő az ’egyszülött Fiú’.

2.rész»–›


Ez azt jelenti, hogy ő az egyetlen, akit közvetlenül Isten teremtett. És egyedül őt használta fel minden más megteremtésekor. Jézust ezenkívül „a Szó” elnevezéssel illetik. Ebből arra következtethetünk, hogy Isten nevében beszélt, bizonyára üzeneteket és utasításokat közölve az Atya többi fiával, szellemekkel és emberekkel egyaránt. Vajon az elsőszülött Fiú egyenlő Istennel, ahogy némelyek hiszik? A Biblia nem ezt tanítja. A Fiú teremtve lett, amiből logikusan következik, hogy volt kezdete. Istennek ellenben nem volt kezdete, és vége sem lesz. Az egyszülött Fiú soha nem gondolt arra, hogy meg kellene próbálnia egyenlővé válni az Atyjával. A Biblia egyértelműen azt tanítja, hogy az Atya nagyobb, mint a Fiú.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.



SEO Ajansı