Mysterious Skin

október 16, 2022 No Comments »

1981 nyara a kansasi Hutchinson nevű kisvárosban. Brian Lackey nyolcéves kisfiú visszanyeri az eszméletét házuk alagsorában. Vérzik az orra és képtelen felidézni a megelőző öt óra történéseit azután, hogy az eső elkezdett esni a csapata mérkőzésén. Ugyanezen a nyáron a csapat sztárjátékosát, az ugyancsak nyolcéves Neil McCormickot edzője elcsábítja. Ahogy a két fiú tinédzserré serdül, életüket változatlanul ennek az időszaknak az élményei kísértik. Brian még mindig azt próbálja kideríteni, hogy mi történt a hiányzó órák alatt, idegenek által elkövetett állítólagos emberrablások kutatójává válik és megszállottan igyekszik rögzíteni álmait.

Neil keresett prostituált lesz, majd New Yorkba megy – akárcsak Brian, akit kérdései Neil ajtajához vezetnek. Rendező: Gregg Araki japán származású amerikai független filmes.


Filmjeit központi témáik alapján a homoszexualitás, pederasztia, meleg prostitúció és az ufók négyes koordinátarendszerben lehet elhelyezni. A Titokzatos bőr két tizenéves fiú egybefonódó történetét meséli el, hogyan jutott egyik a fiúprostituáltak nem éppen felemelő sorsára, és hogyan találkozott az ufókkal a másik.

Kivételesen őszinte hangú, kendőzetlenül, de mégis valamiféle szemérmes visszafogottsággal fogalmazó megrázó film a provokatív témáról. Gregg Araki érzékeny, összeszedett filmet készített a felnövésről, a homoszexualitásról, a barátságról, az elveszett és a soha el nem vehető ártatlanságról. Charlotte Gainsbourg 22 évesen alakította a tinédzser Julie-t, mégpedig fantasztikusan: az arcjáték, a testbeszéd, a hangsúly, hanglejtés változtatásának bevetésével tette vibrálóan elevenné a karaktert.

A film pörög, remekül eltalált a ritmusa, csakhogy a történetmesélés megszakad néha-néha, rácsodálkozunk kicsit az idő múlására, a magára hagyatottság érzésére, és más lelki finomságokra. Lélekrajzban Birkin itt hatalmasat alkotott, mind a női, mind a férfi főszereplőt mesterien ábrázolja, ha kell félmondatokkal, ha kell szótlansággal, ha kell szóáradattal, gyakorlatilag mindent megkapunk, amitől egy magára maradt négytagú gyermekközösség hiteles lehet. A nagyfiú és a nagylány papás-mamást játszanak, a kicsik pedig, mit is tehetnének, alkalmazkodnak ehhez.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı