Úgy fogok sétálni, mint egy őrült ló

február 20, 2023 No Comments »

Production Year:[1973]: Furcsa világ tárul fel a szemünk elõtt. Van benne egy adag társadalombírálat, egyházellenesség, az Ödipusz-komplexus és a homoszexualitás megmutatkozik (ami a fõszereplõnél valószínûleg a gyerekkori traumák következménye is). A fickót az anyja elég furcsa módon nevelte, nem ok nélkül mondja a felnõtt Aden, hogy minden nõ ribanc. Az anya egyszerre taszítja és vonzza a férfit: az anyát gyûlöli, de valamiféle szexuális vonzalmat azért érez iránta. A befejezés pedig talán az emberiség elpusztíthatatlan mivoltát szimbolizálja, az ember szörnyû kínok közepette születik újjá.

Az egyes ember elpusztulhat ugyan, de az emberiség mint olyan nem. De ez csak a természettel összhangban lehetséges, a természetet, az õserõket, a Földet (nevezzük bárhogyan) tisztelni kell. Nem véletlen, hogy Marvel világában ér véget a film, nem pedig a nyugati világban, ami talán figyelmeztetés is az ún. civilizált emberek számára. Elgondolkodtató, ugyanakkor valamilyen szinten kicsit talán taszító film is, nem csodálom, ha nem találkozik egyértelmûen pozitív fogadtatással.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..



Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı