Egy szoknya, egy nadrág

szeptember 15, 2022 No Comments »

men-retroProduction Year: [1934]: Sóvári Péter, az ünnepelt színész beleszeret egy kezdő színésznőbe, Pintér Ibolyába. A lánynak azonban egy gróf, Borsay Ubul (Mihályi Ernő) is udvarol. Ibolya a meggazdagodás reményében Borsayt részesíti előnyben, mert nem tudja, hogy a gróf tele van adóssággal, és a nemsokára Budapestre érkező dúsgazdag spanyol övegyet, Dulcinea Huarezt készül feleségül venni. Mikor Sóvári tudomást szerez Borsay tervéről, női ruhát ölt, Dulcineának adja ki magát, és mulatságos jelenetek során jól megleckézteti a szoknyavadász grófot. Bonyolítja a helyzetet, hogy közben megérkezik az igazi özvegy komornája társaságában. Ubul grófról végül kiderül, hogy közönséges szélhámos, és Péter feleségül veheti Ibolyát.

Barabás Pál Harmadszor csengetnek című színészregénye alapján készült film a magyar filmtörténet örökzöld darabja lett, elkészülte után 40 évvel ismét műsorra tűzték és nagy sikerrel játszották, 2005-ben pedig remake is készült belőle. A korabeli kritika, amely a magyar „burleszk” születéseként üdvözölte filmet, kiemelte a rendező, Hamza D. Ákos eredeti megoldásait. A film fejtetőre állított abszurd helyzetek és kacagtató bonyodalmak.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı