Odüsszeusz

szeptember 13, 2022 No Comments »

Production Year:[1972]: Hofi Géza öt évig dolgozott gyári munkásként, míg a tehetségére felfigyelő Szendrő József 1960 szeptemberében a debreceni Csokonai Színházhoz szerződtette. Itt az előadások után a szerepeket barátaival rendszeresen parodizálta, melynek sikerén felbuzdulva 1963-ban visszaköltözött Budapestre, és immár Hofi Gézaként az Országos Rendező Irodától kapott működési engedéllyel fellépéseket vállalt az egész országban. 1968-ban, a Magyar Rádió szilveszteri műsorában elhangzott táncdalfesztivál-paródiájával vált közismertté. 1969-ben a Komlós János által vezetett Mikroszkóp Színpadhoz szerződött, amelynek 1982-ig volt tagja. Hofi a rendszerváltás után is töretlen sikerrel lépett fel, műsorainak hangvétele, stílusa, egyéni humora alapvetően nem változott.

Átesett egy szívinfarktuson, szemműtéten, s csak 2002 februárjában tért vissza a színpadra, ahol még két hónapot játszott haláláig, nagy sikerrel. Síremléke a Farkasréti temetőben található. Ezeken a jeleneteken már több nemzedék mulatott. Ugye, mindannyian emlékezünk Alfonzó Ványadt bácsijára, Körmendi János és Gálvölgyi János vaksi optikus-jelenetére, a Markos-Nádas duó múzeumi teremőrére, Bodrogi Gyula szégyenlős óvszer-vásárlójára, vagy Kiss Manyi vécésnénijére?

És akkor még nem is említettük a Márkus-Haumann-Körmendi trió emlékezetes Három nővér-paródiáját, Antal Imre és Pécsi Ildikó duettjét a Néma leventéből, Szőke Szakáll Vonósnégyesét, a legendás Alacsonyi szüretet, vagy az őrületbe kergetett Márkus László kérdését, hogy vajon mi került ezen a fotelon 7200 forintba? Ezek a jelenetek attól zseniálisak, hogy bár láttuk már őket, akár többször is, mégis újra és újra képesek vagyunk hahotázva kacagni rajtuk; – hiába, no: ezek igazi klasszikusok!

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration

SEO Ajansı